Dünyanın en güzel yemek tarifleri

Dünyanın en güzel yemekleri listesi ve bu yemeklerin tariflerini merak eden vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor. Sizler için dünyanın en güzel yemekler listesini hazırladık.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en güzel yemek tarifleri

Dünya mutfağının en lezzetli yemekleri vatandaşlar tarafından merak edilenler arasında yer alıyor. Sizler için dünyanın en lezzetli yemekleri listesi ve tariflerini hazırladık. 

1- Barbados: Cuckoo ve uçan balık
2- Kanada: Poutine
3- Polonya: Bigus
4- Yunanistan: Souvlaki
5- Venezuela: Arep
6- İrlanda: İrlanda usulü güveç
7- Brezilya: Feijoada
8- Macaristan: Gulaş
9- Sırbistan: Pleskavitsa
10- Jamaika: Acca ve tuzlanmış balık

PLESKAVİTSA TARİFİ

Sırbistan mutfağının sevilen yemeklerinden Pleskavitsa için 500 gramyağlı dana kıyma, 1 adet orta boysoğan, 1 çay kaşığıtuz,1 çay kaşığıkarabiber, 1 dişsarımsak, 2 yemek kaşığıekmek kırıntısı, 2 yemek kaşığısu ve 1 yemek kaşığısıvı yağ hazırlayınız. Geniş bir karıştırma kasesine hazırladığınız kıyma, soğan, tuz, karabiber, sarımsak, ekmek kırıntısı, 2 yemek kaşığı su ve sıvı yağ ekleyip tüm malzeme birbirine karışana kadar karıştırın. Hazırladığınız kıymalı karışımı 4 eşit parçaya bölün ve geniş, yuvarlak, dev bir köfte elde edin. Isıttığınız ve az miktarda sıvı yağ eklediğiniz tavaya köfteyi ekleyin ve arkalı, önlü kızarana dek pişirin. Yumuşacık bazlama ekmeğinin üzerine köfteyi ekleyip, dilim doğranmış domates, piyazlık doğranmış soğan, yeşil biber ve tereyağıyla kavrulmuş patatesle birlikte servis edebilirsiniz.

AREP TARİFİ

Venezuela mutfağının sevilen tariflerinden Arep yemeği için 1 su bardağı mısır unu, 1/2 su bardağı lor peyniri, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı soğuk süt, 1 su bardağı soğuk su hazırlayınız. Öncelikle hazırladığın mazlemelerden mısır ununu derin bir kaba koyun.Ortasını açarak içine tuzu, elinizle biraz daha ufalayarak lor peynirini, 1 bardak sütü ve bir bardak suyu koyup parmak uçlarınız ile yoğurun. Eğer hamurunuz katı olursa biraz daha süt veya su ekleyebilirsiniz. Yoğurduktan sonra hamurun üstünü örterek 5 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra 10 eşit parçaya ayırın. Her birinden, avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük toplar yapın. Mısır toplarını, üzerlerine hafifçe bastırarak yassıtın. Daha sonra varsa bir sacı yoksa altı kalın bir tavayı kızdırın. Hafifçe yağlayarak, Arepa'ların her iki tarafını, altın gibi kızarıncaya kadar, 5 dakika pişirin. Daha sonra fırın tepsisine koyarak 180 derecede kızdırdığınız fırında 20 dakika pişirin. Fırında pişirme sırasında Arepa'lan birkaç kere çevirin piştikten sonra fırından çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

BİGUS TARİFİ 

Polonya mutfağının sevilen yemeklerinden Bigus için lazım olan malzemeler; 1,5 kg Tavuk, 1 kg taze lahana, 250 gram lahana turşusu, 100 gram soğan, 60 ml bitkisel yağ, 2 adet defne yaprağı, 5 adet karabiber bezelye, 100 gram, taze yeşillik, 10 ml biber sosu ve 250 ml su. Kasilmiş olan tavuk iyice yıkanır ve durulanır. Daha sonra tavuğu doğradıktan sonra tuz ve karabiberle terbiye edin. Hazırladığınız lahana turşusunu suyu bitene kadar sıkın. Taze lahanının üstündeki yaprakları çıkarttıktan sonra ince ince doğrayın. Soğanı soyup ince yarım halkalar halinde kesin. Taze yeşillikleri temizce yıkadıktan sonra doğrayın. Biber sosunu bir bardak kaynar suya batırın. 

Daha sonra bir tencerede tereyağını ısıtın ve doğradığınız tavuk parçalarını iyice kızartın. Kapaksız orta ateşte pişirilen tavuklar tavadan alındıktan sonra yerine taze lahanaları koyun. 10 dakika pişirin.
Lahana turşusu ve soğanları ilave edin, 10 dakika daha kızartın.
Taze ve lahana turşusunu ve tavuk parçalarını bir tencereye veya kazana alın üzerine defne yaprağı ve karabiberi ekleyin hazırladığınız su ve sosu doldurun ve sonra tuz ekledikten sonra pişirmeye bırakın. 

Yemeğiniz yarım saat içinde hazır olur. Afiyet olsun.

Yorumlar