Rusya'ya ait Mig-31 savaş uçağı düştü

Suriye açıklarında S-200 hava savunma sistemi ile vurularak düşürülen Rus Ilyushin Il-20 tipi casus uçağının ardından bugünde Rus Hava Kuvvetlerine ait Mig-31 savaş uçağı düştü.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'ya ait Mig-31 savaş uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, Nijnıy Nogvorod bölgesinde ormanlık alana Mig-31 savaş uçağının düştüğünü duyurdu. Açıklamaya göre, uçaktaki iki pilot paraşütle atladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında Mig-31 savaş uçağı bugün 15:30 civarında planlı bir eğitim amaçlı uçuş gerçekleştirilirken Nijnıy Novgorod bölgesinde düştüğü bildirildi.

Açıklamaya göre, uçaktaki, güvenli şekilde iniş yaptı ve hayati tehlikeleri bulunmuyor. Uçak, Nijnıy Novgorod'da kalkış yaptığı üsten 17 kilometre uzaklıkta ormanlık bir alana düştü.

İlk verilere göre, uçağın düşme sebebi teknik bir arıza. Ancak düşüş nedeninin net olarak belirlenmesi için bakanlık tarafından çalışma başlatıldı.

Güvenlik güçleri arasından Sputnik'e konuşan bir kaynak, uçağın Kulebaki yerleşim birimi yakınlarında düştüğünü, uçağın düştükten sonra patlayıp tamamen yandığını söyledi.

Mikoyan MiG-31 Foxhound Özellikleri

Nükleer füzeler, casus uçaklar ve ağır bombardıman uçaklarını önlemek için Sovyetler Birliği döneminde tasarlanan yüksek irtifalı Rus Savaş uçağı Mig-31, Dünya’nın en yüksek performansa sahip, irtifa üstünlük savaş uçağı unvanına da sahiptir.

Çok yüksek hızı, üstün irtifası ve bunlara ek yüksek manevra kabiliyeti ile, şu an çin rakipsiz konumda yer alan Mig-31; yaklaşık 27,000 m irtifası ve 2 dev turbo motoru ile, aktif hizmetini devam ettiren Rus Savaş Uçakları arasında, 400 adedi ile yer almaktadır.

Yorumlar