Kuzey Kore fotoğrafını yanlışlıkla yayınladı iddiası

Kuzey Kore'nin atom bombasının fotoğrafını yanlışlıkla yayınladığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore fotoğrafını yanlışlıkla yayınladı iddiası

SonHaberler | Haber Merkezi

Kuzey Kore, devlet televizyonunun yanlışlıkla atom bombası fotoğrafını yayınladığı iddia edildi.

Kuzey Kore rejimine ait ve ülkede yayın yapan tek televizyon kanalından eski Devlet Başkanı olan Kim Jong-il'in fotoğrafı yayınlandı. Fotoğrafta Kim'in atom bombasına benzer bir cismi incelediği görülüyor. Kuzey Kore'nin yayınladığı görüntüdeki ayrıntı, uzmanlar arasında Pyonyang'ın sahip olduğu ilk atom bombasının fotoğrafının yanlışlıkla yayınlamış olabileceğine yönelik tartışmaları başlattı.

Kuzey Kore devlet televizyonunun 12 Aralık tarihli 30 dakikalık görüntüsü Pyongyang'da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un da katılımıyla yapılan 8. Askeri Mühimmat Endüstrisi toplantısında sırasında çekildi.

Kamerayla toplantının yapıldığı binada çekim yapılırken duvarda bulunan ve Kuzey Kore'nin silah sanayisi alanındaki başarılarını gösteren çeşitli fotoğrafları da kaydetti. Kameraya yansıyan fotoğrafta mevcut Kore liderinin babası olan Kim Jong-il'in atom bombasının yapısına benzer bir cismi incelediği görülüyor. 

Sosyal medyada hızla yayılan fotoğraf kullanıcılar arasında büyük bir tartışmaya neden oldu. Kuzey Kore'nin eski liderinin benzer fotoğrafının daha önce yayınlanmadığını yazan BBC, fotoğrafın bilgisayar ortamında üretilmiş olabileceğini savundu. Fakat fotoğraf gerçekse Kuzey Kore'nin nükleer denemeler yaptığı 2006 ile 2009 yılları arasında çekilmiş olabilir.

"Gerçek Olabilir"

Shea Cotton "Kim Jong-il rejimi iki adet deneme yaptı. O nedenle o dönemde kesinlikle atom bombasına sahiptiler. Büyük ihtimalle o bombalar fotoğraftaki boyuttaydı" dedi.

Yorumlar