İran, Ahvaz saldırısı için 3 ülkeyi suçladı

İran dini lider Ayetullah Ali Hamaney, İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde 25 kişinin öldüğü silahlı saldırının Suudi Arabistan ve BAE tarafından finanse edildi, ABD tarafından da desteklendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İran, Ahvaz saldırısı için 3 ülkeyi suçladı

İran dini lider Ayetullah Ali Hamaney, Ahvaz kentinde düzenlenen askeri geçit törenine yönelik kanlı saldırı için sert açıklamalarda bulundu. İran'ın dini lideri Hamaney; "Saldırıyı yapanlar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edildi, ABD tarafından da desteklendi" açıklamasında bulundu.

Hamaney, "Raporlara göre bu korkakça saldırıyı düzenleyenler Suriye ve Irak'ta kapana kısılınca Amerika'nın yardımlarına koştuğu ve Suudi Arabistan ile BAE tarafından finanse edilen kişilerdir. Şiddetle cezalandırılacaklar" ifadelerini kullandı.

4 FAİL DE ÖLDÜRÜLDÜ
İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü General Ebulfezl Şikarçi, "Saldırı 4 terörist tarafından gerçekleştirildi. Teröristler silahlarla halkı ve törene katılanları taradı. Olay yerinde bulunan güçler anında karşılık vermesi sonucu 4 teröristten 3’ü olay yerinde etkisiz hale getirildi. Yaralanıp hastaneye kaldırılan 4. terörist de hastanede öldü" açıklamasında bulunmuştu.

ZARİF: ABD İLE MÜTTEFİKLERİ SORUMLU

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'te, saldırıdan "BD ve terörün bölgesel destekçilerinin sorumlu olduğunu" duyurmuştu. Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eğitilen, silahlandırılan ve yabancı bir rejim tarafından desteklenen teröristler Ahvaz'a saldırdılar" açıklamasında bulunmuştu.

MUHAFIZLAR: SUUDİ DESTEKLİ ÖRGÜTÜN İŞİ
Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif de saldırının El Ahvaziye adlı ayrılıkçı örgüt tarafından düzenlendiğini açıkladı. Şerif, sözkonusu örgütün Suudi Arabistan tarafından desteklendiğine dikkat çekti.

Yorumlar