Binlerce insan Mandela’nın naaşını görmek için sırada

Güney Afrika'nın efsane lideri Nelson Mandela’nın naaşını ziyaret etmek isteyen binlerce Güney Afrikalı, Devlet Başkanlığı Sarayı Birlik Binası’na önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Binlerce insan Mandela’nın naaşını görmek için sırada

Güney Afrika'nın efsane lideri Nelson Mandela’nın naaşını ziyaret etmek isteyen binlerce Güney Afrikalı, Devlet Başkanlığı Sarayı Birlik Binası’na önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 1 Military Hastanesi’nden getirilen naaşı, Mandela’nın milletvekili torunu Mandla Mandela askeri tören eşliğinde karşıladı.

Devlet Başkanı Jacop Zuma, Mandela’nın eşi Graça Machel ile eski eşi Winnie ve kızı Zindzi Mandela, Başkanlık Sarayı’na ilk gelenler oldu. Zimbabwe Cumhurbaşkanı Robert Mugabe ve Mandela’ya görevi teslim eden ırkçı rejimin son lideri Frederik Willem de Klerk de Birlik Binası’nda yerini aldı.

Johannesburg’ta 91 liderin katıldığı anma törenindeki yağmura karşın, idari başkent Pretoria’da hava açık. Kalabalığın, yakıcı güneşten korunmak için şemsiyelerini açtıkları gözlendi.

Mandela’nın naaşını, Devlet Başkanı Zuma ve ailesinin ardından, efsane liderin görevi devrettiği Thabo Mbeki gördü. Mbeki’den sonra son beyaz lider FW de Klerk, Zambiya eski lideri Kenneth Kaunda, Zimbabwe lideri Robert Mugabe, Nijerya lideri Goodluck Jonathan ve Liberya lideri Ellen Sirleaf Johnson, Mandela’ya son görevini yerine getiren ilk liderler oldular. Mandela’nın asistanı Zelda la Grance ve U2 şarkısıcı Bono da ilk sırada yerlerini aldı.

95 yaşındaki Nelson Mandela, Pazar günü, vasiyeti üzerine çocukluk yıllarını geçirdiği Qunu köyüne defnedilecek. Mandela’nın cenazesine sınırlı imkanlar sebebiyle yaklaşık 5 bin kişi katılabilecek. CİHAN

Yorumlar