Azerbaycan’da bayram namazı kılındı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bayram namazı kılındı.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan’da bayram namazı kılındı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bayram namazı kılındı.

Azerbaycan’da binlerce Müslüman, bayram namazı kılmak için camilere akın etti. Bakü’deki İlahiyat Camii’nde içeride yer bulamayanlar namazlarını avluda kılarken, birçok insan yer bulamadığı için bayram namazı yeniden kılındı. Bayram namazı için camiye gelen Hacı Baba, “Bayramınız kutlu olsun. Allah İslam dünyasını hatalardan, belalardan ve kötü nazardan korusun. Allah yüreğimizde ne varsa nasip etsin. Bizi Allah’a ibadet edenlerden etsin” dedi.

Kamil Mustafazade ise, ”Bu güne gelip çıktığımız için Rabbimize hamdolsun. Türkiye’de ve dünyanın her yerinde olan Müslüman kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah gelecek yıllarda bu bayramları birlikte kutlamayı nasip etsin” diye konuştu.

Bütün İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Vahid Abbasov, ”Bugün Ramazan Bayramı. Bu bayram bütün İslam aleminin bayramı. Türkiye’yi, bütün kardeş halkları ve Muhammet ümmetini tebrik ediyorum. Arzu ediyorum ki Allah onların bütün ibadetlerini kabul etsin” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bir mesaj yayımlayarak vatandaşların bayramını kutladı. Ülkede dini konularda yetkili kurum olan Kafkas Müslümanları İdaresi (KMİ), Ramazan Bayramı namazının 26 Temmuz’da kılınacağını açıklamıştı. Bayram dolayısıyla Azerbaycan’da 28 Haziran’a kadar resmi tatil ilan edildi.

Yorumlar