ABD'den Türkiye açıklaması: NATO endişeli

Yıllarca Türkiye'ye silah satışı konusunda gizli ambargo uygulayan ve Suriye'de teröristleri destekleyen ABD, Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinden rahatsız oluyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Türkiye açıklaması: NATO endişeli

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD'nin NATO daimi temsilcisi Kay Bailey Hutchison NATO üyesi ülkelerin Türkiye-Rusya ilişkilerinden rahatsız olduğunu iddia etti.

Ankara-Moskova arasında artan ilişkiler ve S-400 Hava Savunma Sistemi alımını büyük sorun olarak gördüklerini ifade eden Hutchison, “tüm ittifakın endişeleri olduğunu” söyledi.

"ENDİŞELİYİZ"

NATO üyesi bir ülkenin Rusya'dan hava savunma sistemi s-400'lerin almasını doğru bulmayan ABD'li diplomat, “Bir Rus füze savunma sisteminin bir NATO müttefikimizin topraklarında olacak olmasından büyük bir endişe duymaktayız” ifadelerini kullandı.

PATRİOT TEHİDİDİ

Türkiye'ye S-400 anlaşmasından vazgeçme çağrısında bulunan diplomat, "Türkiye'yi bu anlaşmayı devam ettirmemeye çağırıyoruz, zira bu durum bizim oraya konuşlandırabileceğimiz savunma sistemlerinin Türkiye'ye tedarik edilmesine olanak bırakmayacak" diye konuştu.

"MÜTTEFİK BİR ÜLKEDEN ALSINLAR"

Türkiye'nin Rusya'da S-400 almasını "çok rahatsız edici" olarak değerlendiren Hutchison, NATO üyesi ülkelerin konudan rahatsız olduklarını dile getirdi.

Hutchison, sözlerine şöyle davam etti:

"Türkiye'nin başka bir sistem almasını umut ediyoruz. Türkiye’nin bunu iç ihtiyaç bağlamında istediğini, bağımsızlık kapsamında istediğini biliyoruz ama onlardan bunu tarafsız bir ülkeden ya da müttefik bir ülkeden temin etmesini istiyoruz.”

Yorumlar