ABD-Çin savaşında gizli plan deşifre oldu

ABD Başkanı Donald Trump ve Beyaz Saray yetkilileri ticaret savaşı içinde olduğu Çin'i bu kez gizli bir planla köşeye sıkıştırmak istiyor. ABD, Çin'i devlet sektörüne ve özel sektörüne yönelik düşmanca eylemlerde bulunmakla suçlamaya hazırlanıyor. Bunun yanında ABD Başkanı Donald Trump, ilişkilerini korumak için Çinli mevkidaşı Şi Cinping hakkında olumlu açıklamalar yapacak ve suçlama görevini ticaret ve sanayi politikası danışmanı Peter Navarro'ya devredeceği iddia edildi

Google Haberlere Abone ol
ABD-Çin savaşında gizli plan deşifre oldu

Axios haber sitesi, ABD'nin iki hafta içinde Çin'e karşı kapsamlı bir kampanya başlatacağını duyurdu.

Çin'in ABD'nin devlet sektörüne ve özel sektörüne yönelik düşmanca eylemleri hakkında yeni bilgileri kamuoyuyla paylaşmayı planlayan Beyaz Saray, Çin'i siber saldırılar düzenlemekle, seçimlere müdahale etmekle ve sınai hak hırsızlığı yapmakla suçlayacak.

'WASHINGTON, TONLARCA KANITA SAHİP'

Rusya'nın tek 'canavar' olmasına izin vermeyeceklerini ve bu koltuğu Rusya ve Çin'in birlikte dolduracağını belirten ABD'li yetkililer, ABD hükümetinin tonlarca kanıta sahip olduğunun altını çizdi.

Bunun yanında ABD'li yetkililerin aktardığına göre Başkan Donald Trump, ilişkilerini korumak için Çinli mevkidaşı Şi Cinping hakkında olumlu açıklamalar yapacak ve suçlama görevini ticaret ve sanayi politikası danışmanı Peter Navarro'ya devredecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den ithal edilen 200 milyar dolar değerindeki ürüne getirdiği ek gümrük vergisi uygulaması bugün itibarıya devreye girmişti.
Çin Maliye Bakanlığı geçen hafta ABD'nin bu son adımına karşı misilleme olarak 60 milyar dolar değerindeki ABD'den ithal edilen ürünlere ek gümrük vergisi getireceğini duyurmuştu.

Bununla birlikte Çin, 110 milyar dolarlık ABD ürününe yani bu ülkeden Çin'e ihraç edilen neredeyse tüm ürünlere ek gümrük tarifesi getirmiş olacak.
    

Yorumlar