7 yaşındaki göçmen kız ABD sınırında açlıktan öldü

7 yaşındaki göçmen çocuk ABD sınırında açlıktan hayatını kaybetti. Günlerdir sınırda aç ve susuz kalan Guatemalalı kız, Meksika-ABD sınırında aşırı sıvı kaybından yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
7 yaşındaki göçmen kız ABD sınırında açlıktan öldü

Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak için harekete geçen göçmen konvoyunda bulunan gözaltına alınan Guatemalalı 7 yaşındaki kız çocuğu, Meksika-ABD sınırında hayatını kaybetti.

ABD sınırında gözaltına alınan 7 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti. Washington Post'un haberinde, geçen hafta babasıyla yasa dışı olarak ABD tarafına geçen 7 yaşındaki kız çocuğunun, gözaltına alındıktan saatler sonra yaşamını yitirdiği belirtildi.

Guatemala'dan 163 kişilik göçmen konvoyuyla gelen çocuğun ölüm sebebinin aşırı sıvı kaybının yol açtığı ani kalp durması olduğu açıklandı.



Associated Press ajansının, sınır muhafızlarının ifadelerine dayandırdığı haberinde de küçük kızın günlerdir aç ve susuz olduğu kaydedildi. ABD yönetimi kızın ölümüyle ilgili henüz resmi açıklama yapmadı.

ABD sınırında binlerce göçmen bekliyor

Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak için yola çıkan, 7 binden fazla kişinin yer aldığı göçmen konvoyu geçen ay Meksika'nın sınır kenti Tijuana'ya varmıştı.

Guatemala, Honduras ve El Salvador'dan yoksulluk, şiddet ve zulüm nedeniyle kaçtıklarını ifade eden göçmenlerin birçoğunun hedefi, gözaltına alınacaklarına dair uyarılara rağmen ABD'ye giriş yapmak.

ABD'li sınır muhafızları geçen ay sınırı geçmeye çalışan, aralarında çocukların da bulunduğu göçmenlere biber gazıyla müdahale etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak için yola çıkan göçmen konvoyundan hiç kimsenin, mahkeme emri olmadan ülkeye alınmayacağını belirtmişti.

Yorumlar