Dünya şampiyonu genç boksörün hedefi olimpiyat

- Yıldızlarda ve gençlerde dünya şampiyonluğu bulunan 18 yaşındaki milli boksör Tuğrulhan Erdemir'in en büyük hedefi, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılarak altın madalya kazanmak - Tuğrulhan Erdemir: "2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya alacağıma inanıyorum. Çalışıyorum, hedefim sadece orası"

Google Haberlere Abone ol
Dünya şampiyonu genç boksörün hedefi olimpiyat


KASTAMONU (AA) - BİLAL KAHYAOĞLU - Kariyerinde 2 dünya şampiyonluğu bulunan 18 yaşındaki milli boksör Tuğrulhan Erdemir, gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları'na dikti.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren genç milli sporcu Tuğrulhan, bugüne kadar 7 kez Türkiye, 2 kez de dünya şampiyonalarında birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

Antalya'da 14-23 Ekim'de düzenlenecek Avrupa Genç Erkekler Boks Şampiyonası'nda ringe çıkacak Tuğrulhan'ın en büyük hedefi ise 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılarak Türkiye'ye altın madalya kazandırmak.

Tuğrulhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boksa 10 yıl önce babasının yönlendirmesiyle başladığın söyledi.

Kars doğumlu olduğunu aktaran Tuğrulhan, "Bugüne kadar 7 Türkiye, 2 de dünya şampiyonluğum var. 2015'te yıldızlar ve 2016'da gençlerde dünya şampiyonu oldum. 2015'te yıldızlarda Avrupa ikinciliğim var. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıyorum." diye konuştu.

Artık gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları'na diktiğini dile getiren Tuğrulhan, "Uzun zamandır ülkemizin olimpiyatlarda boksta madalyası yok. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya alacağıma inanıyorum. Çalışıyorum, hedefim sadece orası. Bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşı'mızı dinleteceğim. Dinlenmemi, antrenmanlarımı her şeyimi kaliteli yapmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Küçük yaşlardan bu yana boksun içinde olduğuna işaret eden Tuğrulhan, başantrenör Gürkan Sönmez, antrenörler Vedat Demirkol ve Ayhan Öz ile antrenmanlarını en iyi şekilde sürdürdüğünü kaydetti.

Yorumlar