Dünya Kupası: Son 16'ya 3 takım daha çıktı

Dünya Kupası'nda dün oynanan 3 maçtan sonra son 16 tura çıkan bütün takımlar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Kupası: Son 16'ya 3 takım daha çıktı

Dünya Kupasında dün oynanan maçlardan sonra son 16 tura çıkan diğer takımlar da belli oldu. 

Portekiz'in ardından son 16 turu bileti alan ikinci takım Güney Kore oldu. 

İsviçre, Portekiz, Güney Kore bugün bir üst tura çıkan ülkeler oldu.

2022 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Portekiz'i 2-1 yenen Güney Kore son 16 turuna çıktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Portekiz, 5. dakikada öne geçti. Pepe'nin uzun pasıyla topla buluşan ve sağ taraftan çizgiye kadar inen Dalot'nun ceza alanına çıkardığı topu Horta tamamladı: 1-0.

27. dakika Younggwon Kim, Güney Kore'ye beraberliği getirdi. Sol kanattan kullanılan korner atışında, savunmadan seken topu altı pas içinde önünde bulan Younggwon düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-1.

34. dakikada Dalot'nun ceza yayı önünden çektiği sert şutta, kaleci Seunggyu Kim yatarak topu kornere çeldi.

42. dakikada Vitinha'nın ceza yayı önünden gönderdiği şutta kaleci Seunggyu Kim, gole izin vermedi. Dönen topu Cristiano Ronaldo kafayla tamamladı ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.

74. dakikada Portekiz ceza alanı önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına Kangin Lee geçti. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

90+1. dakikada kendi yarı alanında buluştuğu topla Portekiz ceza alanı önüne kadar gelen Son'ın üç futbolcu arasından gönderdiği pası Heechan Hwang kalecinin yanından ağlara gönderdi ve takımına turu getiren golü kaydetti: 2-1.

Karşılaşmayı 2-1 kazanan Güney Kore, aynı puan (4) ve averaja (0) sahip Uruguay'ı grup maçlarında daha fazla gol attığı için geride bıraktı ve 6 puanlı lider Portekiz'in ardından ikinci olarak son 16 turuna yükseldi.

Uzatma dakikaları nedeniyle daha geç biten Gana-Uruguay maçının sonucunu orta sahada birlikte bekleyen Güney Koreli futbolcular, haberin gelmesinin ardından büyük coşku yaşadı. Tribünlere koşan futbolcular, sevinçlerini kendilerini 90 dakika durmadan destekleyen taraftarlarıyla paylaştı.

URUGUAY YENDİ AMA ÇIKAMADI

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Uruguay, H Grubu'ndaki üçüncü maçında Gana'yı 2-0 mağlup etti.

Bu sonuçla ilk galibiyetini alan Uruguay, grubu 4 puan ve averajla üçüncü sırada tamamladı. Uruguay, Güney Kore ile aynı puanda olmasına rağmen rakibinden daha az gol attığı gerekçesiyle ilk 2'ye giremedi ve elendi.

İkinci mağlubiyetini yaşayan Gana ise 3 puanla 4. ve son sırada yer aldı ve turnuvaya veda etti.

19. dakikada Gana, yapılan VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. Kudus Muhammed, ceza sahasında kaleci Rochet'nin müdahalesinin ardından yerde kaldı. Ancak yardımcı hakem Jan Siedel, pozisyondan önce Kudus'un ofsaytta olduğu gerekçesiyle bayrağını kaldırdı.

Maçın hakemi Daniel Siebert, VAR odasının uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izledikten sonra penaltı kararı verdi.

Topun başına geçen Andre Ayew'in vuruşunda kaleci Rochet, soluna uzanarak topu çeldi.

23. dakikada bu kez Uruguay gole çok yaklaştı. Nunez'in ceza sahası içinde müsait pozisyonda kaleci Ati-Zigi'nin solundan yaptığı aşırtma vuruşta araya giren Salisu, altıpasın içinde topu uzaklaştırarak gole izin vermedi.

Uruguay, 26. dakikada golü buldu. Suarez'in ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşta kaleci Ati-Zigi'den dönen topu kale çizgisi üzerinde kafa vuruşuyla tamamlayan De Arrascaeta, meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını öne geçirdi: 0-1.

32. dakikada bir kez daha sahneye çıkan De Arrascaeta, farkı 2'ye çıkardı. Suarez'in ceza yayı içinden şık pasında topla buluşan De Arrascaeta, ceza sahası içi sol çaprazında bekletmeden yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

Uruguay'ın en önemli oyuncularından biri olan Rodrigo Bentancur, sakatlığı nedeniyle 34. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teknik direktör Diego Alonso, Bentancur'un yerine Vecino'yu sahaya sürdü.

Uruguay, soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

59. dakikada gelişen Uruguay atağında, Gana ceza sahasında yaşanan bir pozisyonun ardından hakem Daniel Siebert, potansiyel penaltı kararı için VAR incelemesi yaptı. Nunez, ceza sahası içinde Amartey ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Müdahalenin topa olduğunu işaret eden hakem Siebert, oyunu devam ettirdi. VAR odasının uyarısıyla pozisyonu saha kenarında izleyen Daniel Siebert, kararını değiştirmedi.

Kalan bölümde 2 takımın da skoru değiştirme çabaları sonuç vermedi ve Uruguay karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Sırasıyla H Grubu'nu üçüncü ve dördüncü basamakta bitiren Uruguay ile Gana, Katar 2022'ye veda etti.

İSVİÇRE SIRBİSTAN'I YENDİ

2022 FIFA Dünya Kupası'nda İsviçre, G Grubu'ndaki üçüncü maçında Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Bu sonuçla ikinci galibiyetini alan İsviçre, grubu 6 puan ve averajla ikinci sırada tamamladı. Murat Yakın'ın teknik direktörlüğünü yaptığı İsviçre, Dünya kupalarında üst üste 3. kez (2014, 2018, 2022) adını son 16 turuna yazdırdı.

İsviçre, son 16 turunda H Grubu'nun lideri Portekiz'in karşısına çıkacak.

Grup aşamasında sadece bir puan elde edebilen Sırbistan ise dördüncü ve son sırada kalarak Katar 2022'ye veda etti.

İsviçre, karşılaşmanın ilk dakikası içinde gole yaklaştı. Önce Embolo, sonra da Xhaka'nın yaptığı vuruşlarda kaleci Milinkovic gole izin vermedi.

11. dakikada gelişen Sırbistan atağında Zivkovic'in ceza sahası dışından çıkardığı sert şutta meşin yuvarlak direkten döndü.

20. dakikada İsviçre öne geçti. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Rodriguez, meşin yuvarlağı sert bir şekilde altıpasa gönderdi. Pavlovic'in uzaklaştırmak istediği topu penaltı noktası civarında Sow kontrol etti. Bu oyuncu, pasını ceza sahası içi sağ çaprazdaki Shaqiri'ye verdi. Xherdan Shaqiri'nin yaptığı sert vuruşta savunmaya da çarpan meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1.

Shaqiri, Dünya Kupası'nda çıktığı 11. maçta 5. golüne imza attı. İsviçreli futbolcu, son 3 Dünya Kupası'nda Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun ardından fileleri havalandıran üçüncü isim oldu.

Sırbistan, 26. dakikada beraberliği sağladı. Tadic'in sol çaprazdan ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Aleksandar Mitrovic'in uzak köşeye yaptığı kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1.

35. dakikada Sırbistan, ikinci golü buldu. Mitrovic'in ara pasında Freuler'in uzaklaştırmak istediği top kısa düştü. Vlahovic, önünde kalan meşin yuvarlağı ceza sahası içi sol çaprazında uzak köşeye yaptığı düzgün vuruşla filelere gönderdi: 2-1.

44. dakikada İsviçre skoru 2-2'ye getirdi. Widmer'in sağ kanatta son çizgiye yakın bir noktada yerden ortasında arka direkte topla buluşan Embolo, boş kaleye yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-2.

Dünya Kupası'nda 24 yıl sonra ilk kez bir maçın ilk yarısında iki takım da en az 2'şer kez fileleri havalandırdı.

Fransa 1998'de Arjantin ile İngiltere arasında oynanan son 16 turu müsabakasının ilk yarısı 2-2'lik eşitlikle tamamlanmıştı. Normal sürede ve uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçilmiş ve rakibine 4-3 üstünlük kuran Arjantin, çeyrek finale yükselmişti.

48. dakikada İsviçre öne geçti. Shaqiri'nin ceza sahası içine havadan pasında Vargas, topuğuyla Freuler'e şık bir pas verdi. Freuler'in penaltı noktası üzerinde bekletmeden çıkardığı şutta top ağlara gitti: 2-3.

Kalan dakikalarda iki takımın da skoru değiştirme çabaları yeterli olmadı ve karşılaşmayı 3-2 kazanan İsviçre, Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükseldi.

Uzatma dakikalarında iki takım oyuncuları arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Diğer futbolcuların araya girmesi üzerine gerginlik büyümeden önlendi.

Mücadeleyi 41 bin 378 taraftarın takip ettiği açıklandı.

Yorumlar