Dünya Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi

- Organizasyon 11 turda, 62 ülkeden 263 sporcunun hamleleriyle tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
Dünya Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi


KOCAELİ (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Kocaeli'de gerçekleştirilen Dünya Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi.

Gebze'de bir otelde TSF'nin ev sahipliğinde 5 Eylül'de başlayan organizasyona 62 ülkeden 263 sporcu katıldı.

11 turun sonunda biten şampiyonada açık kategoride İran'dan Parham Maghsoodloo birinci, Hindistan'dan Abhimanyu Puranik ikinci, Rusya'dan Sergei Lobanov da üçüncü oldu. Kızlarda ise Rusya'dan Aleksandra Maltsevskaya birinci, Özbekistan'dan Gulrukhbegim Tokhirjonova ikinci, Gürcistan'dan Nino Khomeriki üçüncü sırayı aldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ayşe Kardaş Ergezen, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, şampiyonanın Türkiye'de gerçekleşmiş olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Satrancın, umut, mücadele, analiz ve strateji sanatı olduğunu belirten Ergezen, "Satranç, aynı zamanda bir insanın dayanışmayı, yardımlaşmayı, fedakarlığı ve birlikte var olmayı öğrendiği bir alan. Bu satranç sporuna katkılarından dolayı federasyonumuza, bu federasyona ev sahipliği yapan Gebze Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum. Satrancın pek çok hayatı değiştirdiğine şahitlik ediyoruz." diye konuştu.


- Tulay: "Başarılı bir organizasyon gerçekleştirmiş olmanın gururundayız"


TSF Başkanı Gülkız Tulay da Dünya Gençler Satranç Şampiyonası gibi önemli bir organizasyonu tamamladıklarını kaydederek, 11 gün boyunca, Türk misafirperverliğiyle satranç şölenini sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Türk satrancının hem sportif başarılarıyla hem de organizasyon yetkinliğiyle emin adımlarla zirveye yürüdüğünü vurgulayan Tulay, düzenledikleri organizasyonla dünya satranç kamuoyunun takdirini kazanma gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Tulay, Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı 2018 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı ve 2020 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'na da yine dünyaya şapka çıkartacak şekilde imza atacaklarını ifade ederek, "Bu özel sporun coşkusunu başka organizasyonlarda ve daima birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz. Tüm süreci katılımcılarımızın konforunu düşünerek ve ülkemizden güzel anılarla ayrılmalarını amaçlayarak organize ettik. Finaline geldiğimiz bugün ise başarılı bir organizasyon gerçekleştirmiş olmanın gururuyla karşınızdayız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Yorumlar