Dünya Gençler Satranç Şampiyonası

- Organizasyonun 9'uncu turu, 62 ülkeden 263 sporcunun hamleleriyle devam ediyor - TSF Başkanı Gülkız Tulay: "Biz burada sporcularımızı çok önemli bir organizasyonda, Dünya Satranç Federasyonunun belki en güçlü şampiyonalarından birinde oynatıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Gençler Satranç Şampiyonası


KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de gerçekleştirilen Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nın 9'uncu turu, 62 ülkeden 263 sporcunun katılımıyla devam ediyor.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun son derece önemli olduğunu, ülkelerin 20 yaş altı en iyi sporcularını Türkiye'ye gönderdiğini söyledi.

Türkiye'den 58 sporcu ile şampiyonaya ciddi bir katılımın yapıldığını ifade eden Tulay, "Şu ana kadar her şey yolunda. 62 ülkeden 263 sporcu katılıyor. Turnuvada 25 büyük usta var, 195 unvanlı sporcu turnuvada oynuyor. Katılımcılar organizasyonun kalitesinden oldukça memnun. Biz daha çok gençlerimize faydalı olabilecek organizasyonları almaya çalışıyoruz. Bugün burada 58 sporcumuz oynuyor. 45'i federasyon imkanıyla, diğerleri de kendi imkanlarıyla katılan sporculardan oluşuyor." diye konuştu.

Tulay, gerçekleştirilen organizasyonun önemine değinerek, "Biz burada sporcularımızı çok önemli bir organizasyonda, Dünya Satranç Federasyonunun belki en güçlü şampiyonalarından birinde oynatıyoruz." ifadesini kullandı.

Dünya sıralamasında 5. ve 9. basamakta bulunan sporcuların da yer aldığı şampiyona, 15 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Yorumlar