Dün beraat eden Metin İyidil hakkında yeni karar

Eski Korgeneral Metin İyidil, FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimi davasında dün İstinaf Mahkemesi tarafından verilen beraat kararından sonra bugün yeniden tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Dün beraat eden Metin İyidil hakkında yeni karar

Eski Korgeneral Metin İyidil hakkında, FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimi davasında dün İstinaf Mahkemesi tarafından verilen beraat kararından sonra bugün yeniden tutuklama kararı çıkarıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan eski korgeneral Metin İyidil "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce alınan bu karar İyidil'in avukatı tarafından İstinaf'a taşındı. İyidil'in İstinaf başvurusunu Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi inceledi. Daire, İyidil'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozarak, beraat kararı verdi. Bu karar sonrası İyidil, Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi.

Ancak bu karara Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı tarafından itiraz edildi. İtiraz değerlendiren 21. Ceza Dairesi, İyidil hakkında tutuklamaya dönük yakalama kararı çıkarıldı. Bu karar sonrası İyidil yakalandıktan sonra 21. Ceza Dairesi'nde hakim karşısına çıkacak. Tutuklama kararı yüzüne okunduktan sonra yeniden cezaevine konulacak.

 

 

Yorumlar