Down sendromlu gençlerden vals gösterisi

- İzmir'de 9 down sendromlu genç, gönüllü bireylerle vals gösterisi yaparak izleyicilere keyifli anlar yaşattı - Down sendromlu Yalçın: "Dans sırasında kendimi kuş gibi hissettim. Bir daha oynamak istiyorum. Dans arkadaşımı çok seviyorum"

Google Haberlere Abone ol
Down sendromlu gençlerden vals gösterisi

İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenen "Hayatla Dans Et" etkinliğine katılan down sendromlu çocuklar, kendilerine eşlik eden gönüllü bireylerle vals gösterisi yaptı.

Ulusal Down Sendromu Derneği ile Efes Rotaract Kulübü iş birliği ile bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte 9 down sendromlu genç, Efes Rotaract Kulübü'nden 9 gönüllü gençle izleyenlere vals gösterisi sundu.

Ulusal Down Sendromu Derneği Başkanı Şevket Cihan, down sendromlu gençlerin vals öğrenmek için yaklaşık 1 yıldır çalıştıklarını ve bu gösteri için haftada 2 gün prova yaptıklarını söyledi.

Cihan, "Down sendromlu gençlerimiz çok güzel bir performans sergiledi. Böyle muhteşem bir günde, muhteşem ötesi çocuklarımız ve onlarla birlikte güzel bir projeye imza atan Efes Rotaract üyelerini canı yürekten tebrik ediyorum. Farkındalık yaratmak adına yaptığımız bu etkinlikte dansın atmosferiyle birlikte toplumla bir araya gelmiş olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Yüce Atamızın söylediği gibi 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir'. Biz de bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen tüm sanatçı dostlarımızı tebrik ediyoruz" dedi.

Efes Rotaract Kulübü Başkanı Serkan Yılmaz ise Ulusal Down Sendromu Derneği ile ortaklaşa yürüttükleri "Hayata +1 Değer Kat" projesi çerçevesinde, Cumhuriyetin 93'üncü yılında gerçekleştirilen etkinlikte Atatürk'ün en sevdiği danslardan biri olan valsi sergilemekten onur duyduklarını belirtti.

Yılmaz, izleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikle ilgili şunları kaydetti:

"Misafirlerin yoğun katılımı ile hem mutluluk hem de çok büyük gurur duyduk. 1 yıl boyunca onlardan çok şey öğrendik. Sanatın birçok dalında gösterdikleri başarıyı dansta da gösterdiler. Projelerimiz farklı alanlarda devam edecektir. Onlarla gurur duyuyoruz. Katılım gösteren herkese teşekkür ederiz."

Etkinlikte dans eden down sendromlu gençlerden 18 yaşındaki Simge Yalçın, dans etmeyi çok sevdiğini belirterek, bu gösteri için yaklaşık 1 yıldır çalıştıklarını söyledi.

Provalarda çok eğlendiklerini ifade eden Yalçın, "Dans sırasında kendimi kuş gibi hissettim. Bir daha oynamak istiyorum. Dans arkadaşımı çok seviyorum." şeklinde konuştu.

Down sendromlu gençlerden 21 yaşındaki Ece Yanya ise "Kalabalığı görünce çok mutlu oldum. Elbisem, benim gelinlik elbisem gibiydi, o yüzden çok mutlu oldum." diyerek duygularını dile getirdi.

Efes Rotaract üyeleri ise down sendromlu gençlerle vakit geçirmekten ve böyle bir etkinlikte yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, dostluklarının ömür boyu süreceğini kaydetti.

Yorumlar