Dört kardeşin öldüğü evde dikkat çeken kitaplar

İstanbul Fatih'te dört kardeşin öldüğü evin kitaplığında bulunan bir kitap dikkat çekti. Kitaplıkta bulunan Richard Dawkins'in Tanrı Yanılgısı kitabı 2008 yılında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesi gerekçesiyle davalık olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Dört kardeşin öldüğü evde dikkat çeken kitaplar

İstanbul Fatih'te bir evde dört kardeş siyanür içerek intihar etmişti. Olayın ardından sır perdesi henüz aralanamamışken evin içinde çekilen görüntülerde bir kitap dikkatleri çekti.

Dört kardeşin siyanür içerek intihar ettiği evin kitaplığında davalık olan Richard Dawkins'in Tanrı Yanılgısı kitabı görülüyor.

DAVALIK OLMUŞTU

Sır perdesi henüz aralanamayan olayda kardeşlerden Oya Yetişkin'in cesedinin diğer kardeşlere göre daha geç soğuması, kardeşlerden birinin diğerlerini öldürdükten sonra intihar ettiği ihtimalini gündeme getirmişti. Öte yandan dehşet evinde çekilen görüntülerde kitaplıkta yer alan iki kitap dikkatlerden kaçmadı. Özellikle dini yoğun bir şekilde sorgulamasıyla bilinen Richard Dawkins'in Tanrı Yanılgısı kitabı evin kitaplığında görülüyor. Kitap 2008 yılında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesi gerekçesiyle Türkiye'de tartışma yaratmış ve mahkemelik olmuştu.

BERAATİ İSTENMİŞTİ

İslam ülkelerinin hiçbirinde yayınlanmayan kitap, Türkiye'de Temmuz 2007 yılında Kuzey Yayınları tarafından basıldı. Kitabı okuyan ve kitaptaki ifadelerden rahatsız olan bir okur Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak kitap ve kitabı çeviren hakkında verdiği dört sayfalık dilekçeyle suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme, kitabı çeviren Erol Karaaslan hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Mukadesata hakaret" gerekçesiyle dava açtı. Dawkins'in kitabında, dinlere hakaret niteliğinde ifadeler olduğuna yönelik soruşturma kapsamanda Erol Karaarslan, Aralık 2007'de Şişli Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermişti. Görülen davada Cumhuriyet Savcısı Mücahit Ercan, kitabın Erol Karaaslan tarafından yazılmadığı gerekçesiyle beraatini istemişti.

KİTAP NE ANLATIYOR

Ateizmin öncülerinden biri olarak görülen Richard Dawkins tarafından kaleme alınan ve ilk 2007 yılında basılan kitap daha sonra Türkiye'de 2008 yılında çevrilerek yayınlanmıştı. Dini yoğun bir şekilde sorgulayan kitap, tanrının mutlak bire şekilde var olmadığını tartışıyor. Dawkins kitapta dinlerin toplum ve özelliklede çocuklar üzerinde zararlı etkilere sahip olduğunu iddia ediyor. 

HARARİ'NİN KİTABIDA VAR

Evde ateizmin diğer öncülerinden biri sayılan ve yazdığı kitaplar Türkiye'de çokça satılan Yuval Noah Harari'nin Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens kitabıda bulunuyor.

Yorumlar