Dolandırdığı 5 bin kişiye enayi diyen sanığa 14 yıl hapis

Adana'da gazeteye verdiği ilanla 5 bin kişiyi dolandıran şahıs yakalanınca dolandırdığı kişiler için enayi demişti. 273 yıl hapis cezasıyla yargılanan zanlı dolandırdığı kişilerin zararını giderme sözü verdikten sonra serbest bırakılmıştı. Şahısların zararını karşılamayan zanlı yeniden yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırdığı 5 bin kişiye enayi diyen sanığa 14 yıl hapis

Cezaevinden firar ettikten sonra ulusal bir gazeteye "dolgun maaşla kapıcı, temizlikçi, şoför, hizmetli" aranıyor şeklinde ilan verdi. Bunun üzerine zanlının açtığı büroya gelen 5 bin kişi iş başvurusunda bulundu. Mehmet C.  başvuran şahıslardan kapıcılık başvurusu için 75 TL, şoförlük başvurusu için 50 TL, temizlikçi başvurusu için 25 TL ve hizmetli başvurusu için 20 TL başvuru ücreti adı altında para aldı. Ancak aradan 1.5 ay geçmesine rağmen vatandaşlar bir türlü vaat edilen işe giremedi.

ŞİKAYET ETTİLER

İş başvurusu yaptıktan sonra 1.5 ay geçmesine rağmen vaat edilen işe giremeyen 32 kişi zanlı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine zanlı Mehmet C'nin iş başvurusu için açtığı büroya baskın düzenleyen polis ekipleri zanlıyı gözaltına aldı. 

"BU KADAR ENAYİ VARSA..."

Yağma, kasten adam yaralama, görevi kötüye kullanma, dolandırıcılık gibi suçlardan kaydı bulunan Mehmet C'nin burada verdiği ifadesinde "nitelikli dolandırıcılık suçundan" adliyeye sevk edildi. Mehmet C., sevk sırasında, "Memlekette bu kadar enayi varsa bunun suçlusu ben değilim" dediği öğrenildi.

"İSTİHDAM İÇİN YAPTIM"

Hakkında, 39 kişiyi dolandırmaktan dava açılıp her kişi için 7’şer yıl olmak üzere toplam 273 yıla kadar hapis cezası istenen Mehmet C.’nin davası Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Suçlamayı kabul etmeyen Mehmet C., "Aklıma insanları bir yerlerde istihdam etmek geldi. Gazetelere verdiğim ilan sonucunda 5 bin civarında kişi başvurdu. İşe başlayan kişilerden ilk maaşlarının yarısı kadarını aldım. Zaten bu şekilde anlaşma yapmıştım. Ayrıca müracaatlarda dosya parası da alıyordum. Bu kişilerden 40’ı, dosya parası alınıp, işe yerleştirmek için hazır olanlardır. Yakalanıp, hapse girmeseydim, hakkımda şikayetçi olanlara da iş bulacaktım. Ne yaptıysam, istihdam için yaptım" dedi.

Yorumlar