Doğumdan sonra kabızlık nasıl geçer

Doğumdan sonra kabızlık , kabızlık nasıl geçer , kabız neden olur , hamilelik dönemi kabızlık , anne olmak

Google Haberlere Abone ol
Doğumdan sonra kabızlık nasıl geçer

Doğumdan sonra kabızlık

Doğumdan sonra kadının hormonlarında , vücudunda ve özellikle metabolizmasında değişimler olur. Hamilelikte yaşanan bütün sıkıntıların doğumla birlikte gideceği düşünülür. Çünkü kadın hamileliği boyunca düşündüğü tek şey vardır bebeğinin sağlığı! Ancak bebeğin sağlığıyla birlikte kendi sağlığını ve vücudunu bedenini önemsemesi önemlidir. Aksi halde kadın geçirdiği değişimin farkına doğumdan sonra varması beraberinde psikolojik problemler ortaya çıkarmaya başlıyor ve bu hem kendisi hem de bebek için hiçte faydası olmayan bir durumdur.

Hamilelik döneminde vücutta hızla yayılan yırtılmalar , belirginleşmiş damarlar ve kabızlık gibi sorunlar yaşanabilir. Bunların yaşanacağı önceden de belli bir durumdur. Hamileliklerin geneline bakıldığında tüm anne adayları bu sorunlar ile karşılaşıyor. Bunun bilincinde olarak öncede önlem alınması anne adayı için hem psikolojik  hem de fizyolojik açıdan çok önemlidir.

Doğumdan Sonra Kabızlık Nedenleri

Doğumdan sonra yaşanan kabızlığın birkaç nedeni var:

  • Hormonların değişime uğraması.
  • Karın boşluğu ve göğüs kafesi kaslarının ve bağlarının güçsüzleşmesi.
  • Anne karnındaki bebeğin baskı uygulaması.
  • Doğum esnasında bağırsağın dağılımın değişmesi ve normal bölgelere dönmesi bir zaman alır.

Hamilelikte dikkatsiz ve sağlıksız beslenme fetusun etkisinde bağırsağın peristaltikasının bozulması , anne adayının sıvı almaması ile birlikte susuzluk yaşanması

 Hamilelik sırasında ve doğumun ardından sür veren annenin beslenmesine dikkat etmemesi.

Yine doğumda bazı nedenlere bağlı olarak bazı bölümünde uzama meydana gelmesi.

Doğumun arından psikolojik gerginlik ve depreyon

Kabızlık şikayetinden dolayı doktorunuza başvurduğunuzda sizden ve bebekten kaynaklanan herhangi bir neden bulamıyorsa, bunun nedeni beslenme ve psikolojik nedenlere bağlıdır. Bu durumun ne kadar süreceği ise kendisine bağlıdır.

Yorumlar