Doğum parası başvurusu nasıl yapılır, çocuk yardımı için nereye başvuru yapılır?

Doğum parası başvurusu nasıl yapılır, çocuk yardımı için nereye başvuru yapılır? Yeni doğum yapan annelere devlet ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için ise 600 Türk Lirası yardım ödemesinde bulunuyor. Peki Doğum Yardımı ya da Çocuk Parası için başvuru nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Doğum parası başvurusu nasıl yapılır, çocuk yardım

Doğum parası başvurusu nasıl yapılır, çocuk yardımı için nereye başvuru yapılır? Yeni bebek sahibi olan aileler de dahil olmak üzere yeni doğan her çocuk için devlet tarafından Doğum Yardımı ya da Çocuk Parası veriliyor. Peki Doğum yardımı ya da Çocuk Parası için başvuru nasıl yapılıyor. İşte detaylar: 

Yeni doğum yapan annelerin Aile ve Sosyal Politikalar Pakanlığı'nın ilgili birimlerine başvuru yapmaları halinde doğum yardımı ya da çocuk parası almaları mümkün oluyor. 

DOĞUM YARDIMI İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Doğum yardımı ya da çocuk parası için devlet tarafından öne sürülen herhangi bir şart bulunmuyor. Yeni doğum yapan annenin zengin ya da fakir olduğuna, çalışıp çalışmadığına bakılmıyor. Doğum yapan annenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması yetiyor. 

Doğum parası başvurusu nasıl yapılır, çocuk yardımı için nereye başvuru yapılır?
Doğum parası başvurusu nasıl yapılır, çocuk yardımı için nereye başvuru yapılır?

 

BAŞVURU NEREYE YAPILIYOR

Doğum yardımı almak isteyen anneler başvuruyu bizzat ya da eşleri yapmak zorunda. Başvurular Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının il müdürlükleri ile Sosyal Hizmet Birimleri'ne yapılıyor. Başvuru için Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan dilekçe örneğini BURADAN indererek doldurmak ve imzamalak gerekiyor. Başvuru dilekçesini imzalayan anneler, başvuruyu PTT aracılığıyla iadeli taahhütlü ya da kargo ile ilgili birimlere gönderebilirler. 

İndirilen başvuru dilekçesindeki boşluklar eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra imzalanması gerekiyor. 

YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR NE YAPMALI?

Yurtdışında yaşayanlar için Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla yapılacaktır. 

KAMUDA ÇALIŞANLAR NASIL BAŞVURU YAPACAKLAR?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları ise çalıştıkları kurumlara yapılacaktır.

Detaylı bilgi için ücretsiz olarak Alo 144 Sosyal Yardım Hattından ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinden bilgi alınabilir.

DOĞUM PARASI İÇİN GEREKLİ BAŞVURU DİLEKÇESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

DOĞUM YARDIMI BAŞVURU LİNKİ


 

Yorumlar