Dizi severlere müjde, pazartesi başlıyor

Ocak ayının başlamasıyla birlikte tatile giren dizi sektörü yeniden canlanıyor. Pazartesi itibariyle diziler yeniden yayına başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dizi severlere müjde, pazartesi başlıyor

Televizyon kanallarında akşam saatlerinde dizi izlemek isteyen vatandaşlar son günlerde ilginç bir durumla karşı karşıya kalmıştı.1 Ocak 2019 Salı gününden bu yana hiçbir televizyon kanalı dizi yayınlamamıştı. Peki diziler neden yok , diziler neden yayınlanmıyor ? Diziler Ne zaman başlıyor? İşte bu soruların cevapları:

Televizyon kanalı yöneticileri Aralık ayında bir araya gelerek diziler konusunda önemli bir karar aldı. Her yıl ocak ayında dizilerden düşük reklam geliri elde eden kanallar zarar ettiklerini savunuyordu. Bu yıl da aynı zararı yaşamamak için önceden toplanarak topluca bir karar almışlardı. Televizyon yöneticilerinin aldığı kararla ocak ayında hiçbir kanal dizi yayınlamadı. Ancak daha fazla dayanamayan kanal yöneticileri dizi yayınlamama kararını askıya aldı. Diziler pazartesi itibariyle yeniden başlıyor. 

Büyük şirketlerin reklam planlamalarını yaptığı, reklam harcamalarının en düşük seviyede olduğu ocak ayında dizileri yayınlamama kararı alan televizyon yöneticileri, önümüzdeki dönemlerde farklı kararlar da açıklayabilir. Bunlardan biri de dizileri paralı şekilde yayınlamak ya da şifreli kanallara satmak. Zaten halihazırda bazı televizyon kanalları, televizyon üzerinden yayınladıkları dizileri daha sonra paralı internet televizyonlarına satarak hiçbir ortamda yayınlanmasına izin vermiyor.

Televizyondaki reklamlardan kazandıkları parayı yetersiz bulan kanal yöneticilerinin ocak ayından sonra ücretli internet televizyonları üzerinden daha fazla para kazanma yoluna gidebilecekleri belirtiliyor.

Öte yandan televizyon yöneticilerinin aldığı bu kararın arkasında, reklam ajanslarından reklam fiyatlarını yükseltmelerini istemeleri olduğu da belirtiliyor. İddiaya göre reklam ücretlerinde artış yapılmasını isteyen kanal yöneticileri bunu enflasyon gibi gerekçelere dayandırıyor.

DİZİLER PAZARTESİ BAŞLIYOR

Diziler ne zaman başlıyor diye soran vatandaşlara bir müjdemiz var. Diziler pazartesi başlıyor. Pazartesi günü ilk olarak Star TV'nin en çok izlenen yapımlarından Söz dizisi 66. Bölüm ile başlıyor.

Diğer kanalların dizileri de önümüzdeki haftadan sonra başlayacak.

Birçok dizi yeni bölümünün reklamını yapmaya başladı. Bu da dizilerin en kısa zamanda başlayacağı anlamına geliyor.

Yorumlar

Bilmem Nedeennnn