Diriliş İlbilge ya da Zeydan Hatun kimdir, gerçekte var mıydı?

Diriliş Ertuğrul yeni sezon fragmanında Halime Hatuna benzerliği gözlerden kaçmayan yeni oyuncu Hande Soral'ın oynadığı karakter İlbige ya da Zeydan Hatun merak konusu oldu. Peki, Zeydan Hatun kimdir, tarihte Zeydan Hatun gerçekte var mıydı, Ertuğrul Gazi yeni sezonda evlenecek mi, sorularını izleyici merak etmeye başladı. Peki gerçekte Zeydan Hatun kimdir ve Ertuğrul Gazi çocuklarının annesi Halime Hatun'dan sonra evlenmiş midir? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Diriliş İlbilge ya da Zeydan Hatun kimdir, gerçekte var mıydı?

Geçtiğimiz sezon izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul'un yeni sezon ilk bölümü izleyiciler tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Yeni sezon ilk bölüm fragmanı yayınlandıktan sonra diziye yeni dahil olan karakterler izleyiciler tarafından merak edilmeye başladı. Özellikle, Ertuğrul Gazi'nin ölen eşi Halime Hatun'a benzerliği ile dikkatlerden kaçmayan yeni karakter Zeydan Hatun'un kim olduğu, dizide hangi rolü oynayacağı, Ertuğrul Gazi'nin ikinci kez evlenip evlenmeyeceği izleyici tarafından merak ediliyor.

Diriliş Zeydan Hatun, fragmanda Ertuğrul Gazi'nin yeni eşi olacak izlenimi ile izleyiciye sunuldu. Fakat tarihe baktığımızda Ertuğrul Gazi'nin ilk eşi Halime Sultan'dan sonra birdaha evlenmediği görülüyor. Diriliş Zeydan Hatun karakterini canlandıran Hande Soral, Ertuğrul'un ölen eşi karakterini canlandıran Esra Bilgiç'e benzerliği ile dikkat çekti.

Halime Hatun Kimdir? 

Ertuğrul Bey’in eşi Halime Hatun hakkında bilgiler net değildir. Ertuğrul Gazi'nin oğulları,  Saru Yatı(Savcı-ö.1287), Gündüz Alp(ö. 1306) ve Osman Bey(ö.1326)’dır. 1281 yılında vefât ettiği kabul edilen Hâlime Hânım’ın mezarı Kayı boyunun kışlağı olan Söğüt’te Ertuğrul Gazi türbesinin bahçesindedir.

Hande Soral Kimdir?

Hande Soral Demirci, 1987 yılında doğmuştur.Memleketi İnegöl'dür. Oyunculuğa izleyici olarak gittiği Komedi Dükkanı adlı bir televizyon programında sahneye konuk oyuncu olarak çıkmış ve program bitiminde yapımcı tarafından oyunculuk yapması konusunda teklif almıştır. Ardından küçük kadınlar dahil birçok dizide rol alan Hande Soral’ın Diriliş Ertuğrul’daki performansı merak ediliyor.

Yorumlar