Diriliş Ertuğrul Final Bölümü Full izle - Son Bölüm Tek Parça

Diriliş Ertuğrul Final Bölüm 29 Mayıs 2019 Çarşamba akşamı son kez hayranlarının karşısına çıkıyor. Diriliş Ertuğrul 150. Bölüm izleyenler Ertuğrul Bey'in Moğol istilasına karşı uzun süredir kurmaya çalıştığı ittifakta sona geldiğini ve başarılı olduğunu görecek. Ertuğrul'un Altın Orda Hükümdarı Berke Han ile görüştükten sonra, devletin içindeki en büyük haini ortaya çıkardığı, Berke Han ile birlikte onu ortadan kaldırdığını izleyeceğimiz son bölümde, Anadolu'daki direnişte sona yaklaşıldığı görülüyor. Öte yandan Umuroğulları Beyliği'ndeki beylik mücadelesinde ise İlbilge Hatun'un uğradığı ihanet de nihayete eriyor. İlbilge, kardeşi Sırma hatunu öldürmek zorunda olduğu görülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Diriliş Ertuğrul Final Bölümü Full izle - Son Bölüm Tek Parça

Diriliş Ertuğrul final bölüm 29 Mayıs 2019 Çarşamba saat 20.15 itibariyle TRT 1 ekranlarında hayranlarıyla buluşuyor. Diriliş Ertuğrul dizisi son sezon ve son bölüm ile hayranlarının karşısına çıkıyor. Dizinin önümüzdeki sezon "Diriliş Osman Gazi" şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL FİNAL BÖLÜM CANLI İZLE 

Ertuğrul Bey, Söğüt Ovası'ndaki küçük çaplı bütün tehlikeleri ortadan kaldırmış durumda. Şimdi sıra yılan asıl başı olan Moğol istilacılarına karşı büyük bir cenk başlatmakta. Ertuğrul Bey bunun için Altın Orda Devleti Hükümdarı Berke Han ile bizzat yüzyüze görüşmek istiyor. Çünkü, şu ana kadarki bütün girişimlerinin, Berke Han'ın yanındaki casuslar nedeniyle başarısız olduğunu bilir. Bunun için yola koyulur. Bütün engelleri aştıktan sonra Berke Han'ın otağına varır. Berke Han ile yüzyüze görüşmesinde, Moğollar ile büyük cenk yapılmasının önündeki en büyük engelin, yanındaki en sadık adamı olduğunu söyler. Berke Han, başta buna inanmaz ancak çaresiz bir şekilde Ertuğrul Bey'ye inanır. İkisi birlikte bir plan yaparlar. Böylece gerçek hain ortaya çıkmış olacak. Ki, öyle de oluyor. Kurulan tuzağa düşen Berke Han'ın adamı, kendini ele verir. Bu sırada Moğol Casusu Arıkbuka da Ertuğrul Bey ve Berke Han'ın kurduğu tuzağa düşer.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 149. BÖLÜM FULL TEK PARÇA İZLE

Diriliş yeni bölümü izleyenler yeni bir sürprizle karşılaşıyor. Çarşamba akşamlarının klasiği Diriliş Ertuğrul bu akşam da yine dolu dolu sahneleriyle hayranlarını ekran başına kilitleyecek. Moğollara karşı hazırlıkları yapılan büyük direniş için Berke Han'ın adamlarıyla buluştukları yerde Moğol casuslarının baskınına uğrayan Ertuğrul Bey buradaki çarpışmadan sonra esir düşüyor. Ertuğrul Bey'in yanındaki birçok alpi ise bu çatışmada hayatını kaybediyor. Onlar içinde en dikkat çekenleri ise Turgut alp oluyor. Turgut çatışmalar sırasında ağır bir şekilde yaralanıyor, ardından Albastı tarafından kılıç darbeleriyle yere indiriliyor. Diriliş yeni bölüm izleyenler en çok da Turgut alpin akıbetini merak ediyor.

Ertuğrul Bey, Arıkbuka tarafından işkenceye maruz bırakılıyor, daha sonra kardeşi Gündoğdu'nun rehin alınması için kullanılıyor. Ancak Arıkbuka ile Albastı'nın hiç beklemediği gelişmeler yaşanıyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 147. BÖLÜM FULL TEK PARÇA

Dizinin ilk bölümlerinde rol alan Gündoğdu bey uzun zaman sonra tekrar Söğüt Ovası'na geri dönüyor. Yeni bölümü izleyenlerin en çok merak ettiği konu ise Albastı ile Ertuğrul'un karşılaşma sahnesi oluyor.

Ertuğrul, İlbilge Hatun ile bir kez daha birlikte bir plan kurarak Albastı'yı ortaya çıkarmaya çalışmışlardı.

Planları bu kez işe yaramış ve Albastı ortaya çıkarak kimliğini de açık etmek zorunda kalmıştı.

Ertuğrul ile Albastı, karşı karşıya geldikleri andan itibaren dizi sona ermişti. Yeni bölümde ikilinin muhtemel dövüşü en çok merak edilen sahne olacak.

Öte yandan Gündoğdu'nun da yeniden Söğüt Ovası'na dönmesi, uzun süredir aynı anda birçok düşmanla mücadele eden Kayı Boyu'nda ilk kez bir sevinç yaşatır. Bu sevinç bir izdivaçla da taçlandırılmak istenir.

Daha önce sözlenen Ertuğrul Bey ile İlbilge Hatun, yarım kalan birleşmelerine kaldıkları yerden devam edecekler. Beybolat'ın ölümünden sonra Umuroğulları Beyliği'nin de başına İlbilge Hatun geçecektir. 

Beybolat, deşifre olduktan sonra nehre atlayarak intihar eder. Ancak öldüğünden kimse emin değildir. Bu nedenle, Ertuğrul Bey, Beybolat'ın ölüp ölmediğini araştırmaları için ardına alplar takar. 

Ancak Beybolat yaralı olarak henüz kim oldukları belli olmayan bir grup tarafından kurtarılarak iyileştiriliyor. Onu iyileştirenler Sırma hatuna da haber göndererek, ağabeyinin yaşadığı haberini verirler.

Ertuğrul ve obası bütün düşmanlarından kurtuldu derken yeni bir düşman doha ortaya çıkıyor. 

Arıkbuka isminde Hülagü Han'ın Anadolu'daki en büyük casusu, bir anda ortaya çıkarak bütün dengeleri değiştiriyor.

Berke Han ve Baybars'ın Moğollara karşı ortak güç oluşturma girişimlerine katılmak isteyen Ertuğrul Bey, Berke Han'ın adamı Toruntay ile görüşüyor. 

Ancak görüşme Arıkbuka'nın baskınına uğruyor. Ertuğrul'un en iyi alpları bu baskın sırasında hayatını kaybediyor. Onlardan biri de Dumrul oluyor.

Turgut ağır bir şekilde yaralanarak yere düşüyor. 

Ertuğrul ise rehin alınıyor.

Kanlı baskın sırasında Bergen de ağır bir şekilde yaralanıyor. Arıkbuka, Bergen'i boğazlayarak öldürüyor. Baskın sırasında Beybolat da ortaya çıkarak geliyor. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 146. BÖLÜM

son bölüm izleyenler Söğüt Ovası'nın uzun zamandır kanla ve gözyaşıyla bulayan karanlık odak Dragos'un infazı anında yaşanan olaylara tanıklık edecek. Ertuğrul Bey, Dragos'u infaz etmek üzereyken Albastı ve Lefke Kalesi'ndeki askerlerin birlik olup düzenledikleri kumpas nedeniyle ortalık karışır. Öte yandan Bizans İmparatoru, Ertuğrul Bey'e bir elçi göndererek Dragos'u kendilerine geri vermesini ister. Ertuğrul Bey ise bunu kesinlikle reddeder. Diriliş 145. Bölüm izleyenlerin en çok merak ettiği konu ise Albastı'nın ortaya çıkıp çıkmayacağı olacak. Kayı Boyu obasına gizlice sızan Albastı'nın kim olduğunu Ertuğrul Bey artık kesin ve net olarak bilmektedir. Bunu Beybolat'ın kardeşi İlbilge Hatun'a da söyler. İlbilge'nin tavrı ise her zaman olduğu gibi yine hakkaniyetten yana olur.

Diriliş Ertuğrul 145. bölüm izleyenler yine heyecan ve aksiyon dolu sahnelerle heyecanlanacak. Dragos'un infaz edilmek üzereyken ortalığın karıştığı son bölümde Albastı ile ilgili de yeni gelişmeler yaşanacak. Dragos'u kılıcın ucundan almaya çalışan Lefke Kalesi'nin askerleri ile Beybolat'ın adamları infazı şimdilik geciktirecek. Ancak bu olay Albastı'nın kim olduğunu bu kez kesin bir şekilde ortaya koyacak. Ertuğrul Bey, Albastı'nın kim olduğunu ilk kez İlbilge Hatun'a açıklayacak. İlbilge Hatun'un, ağabeyinin Albastı olduğunu öğrenmesiyle verdiği tepki merak konusu oluyor. 

Diriliş Ertuğrul son bölüm izleyenler Söğüt Meydanı'nda yaşanan meydan muharebesine tanıklık edecekler. Dragos'un adamları ile Beybolat'ın planladığı tezgah, Ertuğrul'un öncenden aldığı önlemler sayesinde akamete uğruyor. Beybolat, Dragos'un kurtarılması için onunla anlaşmıştı. Ancak Ertuğrul'un yaptığı hazırlıkların farkına varan Beybolat, ceng meydanında saf değiştirerek, iş tuttuğu Dragos'un adamlarını satıyor ve onlara karşı savaşmaya başlıyor. Meydanda uzun süren çarpışmadan sonra Dragos sonunda Ertuğrul'un kılıcıyla öldürülüyor.

Öte yandan Bizans İmparatoru'nun Dragos'u aldırmak için Söğüt'e gönderdiği elçi eli boş dönmek hatta İnhisar bölgesini Kayı Boyu'na vererek gitmek zorunda kalıyor. Çünkü Ertuğrul Bey, İnhisarı vermemeleri halinde Lefke Kalesi'ni alacağını söylüyor. Bizans elçisi mecburen talepleri kabul ederek hazırlanan antlaşmaya imza atıyor.

Dizi izleyicilerinin en çok merak ettiği konulardan biri de Bamsı'nın durumuydu. Bamsı, meydandaki çarpışma devam ederken yine Ertuğrul'un verdiği buyruğa uymayarak silahsız bir şekilde çarpışmanın içinde kalıyor. Dolayısıyla burada yaralanıyor. Gündüz Bey'i kurtarmak isterken ağır bir şekilde yaralanıyor. Öleceğini düşünerek Ertuğrul Bey'den helallik istiyor. Ancak çarpışmalardan sonra yanına gelen uç beyi, Bamsı'yı affettiğini söylüyor.

Dizinin en çok merak edilen bir diğer konusu ise Albastı'nın ortaya çıkıp çıkmayacağıydı. Albastı sonunda Ertuğrul'un kurduğu tuzakla ortaya çıkıyor. İkisi karşı karşıya geliyor ve Beybolat yüzünü ilk kez açıyor. Dizi burada son buluyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 145. BÖLÜM

Diriliş Ertuğrul 144. Bölüm izleyenler yine heyecan ve aksiyon dolu sahnelerle kendinden geçecek. Uzun zamandır kendini saklamayı başaran Dragos önceki bölümlerde ortaya çıkmıştı. Ancak Ertuğrul Bey onun hala kim olduğunu öğrenememişti. Yeni bölümün son yayınlanan fragmanlarında da ortaya çıktığı gibi Dragos ortaya çıkıyor ve Ertuğrul Bey'in eline düşüyor. Yıllarca Kayı Obası'na yaşattığı kötülüklerin hesabını verme vakti gelmiştir. Öte yandan kendini gizlemeye devam eden bir başka korkak ise Albastı'dır. Albastı'nın da yakalanması için bütün çalışmalar devam ediyor. 

Diriliş Ertuğrul 144. Bölüm izleyenler en çok da Bamsı ve oğlunun durumunu merak ediyor. Çünkü önceki bölümde Bamsı bir kez daha Ertuğrul Bey'in sözünü dinlememiş, kendi başına iş yaparak büyük belalara neden olmuştu. Dragos'u etkisiz hale getirerek infaz meydanına çıkarmaya hazırlanan Ertuğrul Bey, Bamsı'yı sorguya çekiyor. Bamsı yaptıklarından son derece pişman bir durumda.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 143. BÖLÜM FULL TEK PARÇA

Diriliş Ertuğrul 143. Bölüm İzleyenler fitne odaklarının Kayı Obası'na soktuğu fitnenin Bamsı alpbaşını ne hallere soktuğunu şaşırarak seyredecek. Ertuğrul Bey, Dragos ve Albastı'nın eşine düşmüşken bir de Bamsı ile uğraşmak zorunda kalır. Bamsı'nın oğlunu kaçıran Albastı onu Dragos'a teslim eder. Dragos ise Bamsı'ya Alıncak'ı getirmesi karşılığında ona oğlunu vereceğini söyler. Bamsı da beyine ihanet ederek Alıncak'ı alıp Dragos'a götürür. Hırstan gözleri kör olan Bamsı, ne yaptığını, nasıl bir hata yaptığını Albastı'nın ölmediği gerçeğini öğrendiği zaman farkına varır.

Dragos ile Albastı, şimdi yanlarına Alıncak'ı da alarak Ertuğrul'a karşı şer ittifakını iyice güçlendiriyor. Öte yandan hayatının hatalarından birini daha yapan Bamsı ise zor durumda. Oğlu ile birlikte ölümle burun buruna kalmış durumda.

Öte yandan Bamsı'nın alp başılığından azledilmesi de diziyi izleyenlerin en çok üzüldüğü noktalardan biri oluyor. Pusatından uzun yıllar sonra ayrı düşen Bamsı, diğer arkadaşlarını da üzüyor. Ancak Ertuğrul Bey şimdilik kararından geri dönmüyor. 

Öte yandan Ertuğrul ile Lefke Kalesi'ndeki Bizans Tekfuru Uranos da sonunda birbirlerine karşı kılıçları çekiyor. Uranos, hala Dragos olduğunu savunuyor ancak Ertuğrul onun Dragos olmadığını biliyor. Hatta bunun için Zangoç'u da tutuklatmaya karar veriyor. Ancak maalesef Zangoç, alpleri öldürerek zindandan kaçmayı başarıyor. 

Diriliş son bölümde en dikkat çeken konu Bamsı'nın durumu olmuştu. 142. Bölüm'de Bamsı'nın durumu öne çıkmaya devam etti. Umuroğulları'nın Kayı Boyu obasına fitne sokmak için kurguladıkları oyun, kurgulandığı şekliyle işliyor. Umuroğulları'nın hatunu Sırma, Bamsı'nın hatunu Hafsa Hatunu, ailenin diğer fertlerine karşı sık sık dolduruşa getiriyor. Aileler arasına fitne sokarak Bamsı'yı Ertuğrul'dan koparmaya çalışan Umuroğulları'nın bu içten yıkma planlarının şimdilik işlediği görülüyor. Öte yandan, Albastı lakaplı Umuroğulları Beyi ise Bamsı'nın oğlu Aybars'ı kaçırıyor. Aybars'ı neden kaçırdığı ise şimdilik henüz tam olarak belli değil ancak Bamsı üzerine kurgulanan oyunun bir parçası olduğu biliniyor.

Ertuğrul Bey, yaralı olarak ele geçirilen Moğol Komutanı Alıncak'ı kullanarak Albastı'yı yakalamayı planlıyor. Dizinin önümüzdeki bölümlerinde Albastı ile mücadelenin damga vurması bekleniyor.

Sırma hatunun Kayı Obası'nda fitne çıkarmak için başlattığı planlar ise bir bir işliyor. Önce hatunların arasını açtı, şimdi de Alplerin arasına fitne tohumları ekmeye çalışıyor. Şimdilik planları istediği şekilde ilerliyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 142. BÖLÜM FULL HD TEK PARÇA

Söğüt Ovası'na bela olan Moğol keferesinin artık bu bölgeden atılması zamanı gelmiş durumda. Moğol komutan Alıncak, Dragos ve Uranos aracılığıyla Ertuğrul'a tuzak kuruyor. Ancak önceden haberdar olan Ertuğrul bey bu tuzağı da onların başına yıkıyor. Diriliş son bölüm izleyenler Gündüz Bey'in durumuna üzülecekler. Çünkü Alıncak ile girdiği dövüş sırasında ağır yaralanan Gündüz Bey'in durumu çok ağır. Ancak ölüp ölmeyeceği ise henüz belli değil. Gündüz Bey gerçek hayatta Osmanlı döneminde ölmüştü. Kardeşi Osman'ın beyliği sırasında Moğollarla girdiği çatışma sırasında ölüyor.

Öte yandan Ertuğrul Bey, Mergen'i kurtarma operasyonu sırasında buyruğa aykırı hareket eden Bamsı'yı Alpbaşılıktan alıyor. Buna içerleyen Bamsı ise alplikten de istifa ettiğini açıklar. Umuroğulları'nın Sırma'sı tarafından dolduruşa getirilen Hafsa hatun, Bamsı'ya baskı yaparak obadan ayrılmak istediğini söyler. Bamsı ise kesinlikle böyle bir şeye rıza göstermeyeceğini söyler. Ancak Hafsa Hatun'un obada kendilerine karşı bilinçli tavırlar sergilendiğini ileri sürerek onu ikna etmeye çalışır.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 141. BÖLÜM FULL HD - SON BÖLÜM TEK PARÇA

Diriliş Ertuğrul 140. Bölüm izleyenler Ertuğrul Bey'in Moğol Komutanı Alıncak tarafından kaçırılan Mergen'in kurtarılması operasyonuyla aksiyon ve heyecanlı sahnelere tanıklık edecek. Mergen, Moğol Hükümdar Hülagü Han'dan gelen mektupları okuyabiliyor, değiştirebiliyor, bu yolla Alıncak yanlış yönlendirilebiliyordu. Alıncak bunu fark ederek Mergen'in yakalanmasını istemişti. Umuroğulları Beyi Beybolat da Mergen'i yakalayarak Alıncak'a teslim etmişti. Mergen ağır işkencelere maruz kaldığı halde hiçbir şekilde konuşmamıştı. Ertuğrul Bey'in önünde öncelikle Mergen'i kurtarmak, ardından Umuroğulları'yla hesaplaşmak, sonrasında ise Lefke Kalesi'ne yönelmek var.

Ertuğrul'un bütün sorunlar bittikten sonra Lefke Kalesi'ne yöneleceğini bilen Dragos ise, yeniden kirli ittifakların ve işlerin peşine düşer. Bunun için ilk olarak Beybolat'ı yanına çekmeye çalışır. Dragos, yüzünü kapatarak Beybolat ile görüşür. Ona, babasının gerçek katilinin Ertuğrul olduğunu, bu nedenle onunla işbirliği yapmaları gerektiğini anlatır. Beybolat ise önce teklife soğuk bakar ancak daha sonra onunla işbirliği yapmayı kabul eder.

Dragos ve Uranos, Beybolat ile işbirliği yaptıktan sonra Ertuğrul'un devreye soktukları yeni planla yeniden köşeye sıkışırlar. Ertuğrul, Alıncak'ın kendisinden sonra Lefke Kalesi'nin alacağına dair mektubu onlara gösterir. Bu mektup vesilesiyle onları işbirliğine ikna eder. Ertuğrul bu yöntemle Alıncak'ın Mergen'in sakladığı yeri öğrenmeyi düşünüyor. Ertuğrul, Uranos'u Alıncak ile buluşmaya ikna eder. Uranos ile Alıncak'ın buluşmasına Ertuğrul ve Kayı Boyu Alpleri de katılır. Ancak Alpler Bizans askeri kılığında buluşma yerine geldikleri için Alıncak onları fark edemiyor. Buradaki konuşmalar sırasında Ertuğrul, Albastı'nın da Alıncak'ın yanında olduğunu görüyor. 

Buluşmadan sonra Ertuğrul'un çizdiği plana göre hareket edilerek Alıncak'ın konakladığı bölgeye baskın düzenleniyor. Baskın düzenlenen bölgede tutulan Mergen kurtarılır; ancak bu kez Ertuğurl ve adamları Alıncak'ın çemberinde kalırlar.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 140. BÖLÜM FULL HD İZLE - SON BÖLÜM TEK PARÇA

Ertuğrul Bey, Söğüt'teki Moğol tehdidine büyük bir darbe indiriyor. Zalim Moğol komutanının elindeki itibarını alan Ertuğrul Bey, daha sonra "Benim kılıç hakkım" dediği uç beyliğini de yine pusatıyla Umuroğulları'ndan almayı başarır. Beybolat'ın Alıncak'a şikayetleri de sonuç vermez, Alıncak'a rağmen Ertuğrul Bey uçbeyliğini vermeyeceğini söyler. Sonunda Alıncak da Ertuğrul Bey'in büyüklüğünü kabullenir gibi görünür ancak aslında yeni planlar yapmaya başlar. Tabi bunu yaparken Beybolat'ın da yardımını almayı düşünür.

Diriliş Ertuğrul 139. Bölüm izleyenler Umuroğulları Beyi Beybolat'ın Moğollar ile yaptığı ittifak gereği ortaya koyduğu ihanetine tanıklık edecek. Beybolat, Moğollarla işbirliği yaparak Türkmen obalarını katlettiği için kendisine verilen Albastı adının gereğini bir kez daha yerine getirerek ihanetini belgeleyecek. Albastı, Ertuğrul'un ağabeyinin oğlu Süleyman'ı önce işkence eder, arından da öldürür. Süleyman'ın Beybolat tarafından katledildiğini anlayan Ertuğrul Bey ise bunun intikamını almaya ant içer. Umuroğulları için sonun başlangıcı olarak nitelendirilebilecek Süleyman'ın ölümü Kayı Boyu obasında derin bir yasa neden olur. Süleymanı vahşice öldüren Albastı yani Beybolat, obaya giderek başsağlığı diler, hiç renk vermez.

Moğol Komutanı zalim Alıncak, en yakın adamı olan Subutay'ı, gizemli sandığı ve üstüne bir de Keykavus'u elinden kaçırdı. Bu durum karşısında zayıf düşen Alıncak, Diriliş Ertuğrul'a tekrar diş bilemeye çalışacak ancak Ertuğrul, Alıncak'ın ne kadar zayıf durumda olduğunu bildiği için taviz vermez. Alıncak da Ertuğrul'un kılıç hakkım, dediği uç beyliğini geri almaktan vazgeçer. Ancak Albastı ile yaptığı konuşmada Ertuğrul'a karşı yeni planları olduğunu söyler. 

Süleyman'ın işkence edilerek obaya getirilmesi ise obada ağıtların ve gözyaşının hakim olmasına neden olur. Süleyman'ın annesi Selcan Hatun'un ağıtları Kayı Boyu'nun çadırını inletiyor.

Lefke Kalesi'nde ise işler şimdi daha karışık hale gelmiş durumda. Ertuğrul Bey ile yapılan anlaşma gereği ele geçirilen esrarengiz sandığa Lefke Kalesi'nde ihanet ediliyor. Dragos sırlı sandığı açmaya kalkışıyor. Düzenekli olduğu için sandık kendi kendini imha ederek içindeki belgelerin yok olmasını sağlıyor. Bu durum Dragos'un adamı Uranos'u çok endişelendiriyor. Ancak Dragos ise artık Ertuğrul ile dostluklarının biteceğini söylüyor. Dragos, yeniden güçlenen Ertuğrul'un tekrar kendileri için tehdit olacağını belirterek, yeni planlar yapmak gerektiğini ileri sürüyor. Uranos buna karşı çıksa da Dragos'u ikna edemiyor. 

Dragos, son dönemlerde Ertuğrul ile yaptıkları anlaşmaları unutarak tekrar düşmanlık etmeye başlıyor. Öte yandan Ertuğrul'un da Zangoç'a yönelik şüpheleri giderek daha da büyüyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 138. BÖLÜM FULL HD İZLE - TEK PARÇA

Kayı Boyu'nun beyi Süleyman Şah oğlu Ertuğrul Bey, Moğolların acımasız komutanı Alıncak ile yaptığı akıl dolu mücadeleyi sonunda kazanıyor. Ovasını, Umuroğulları beyi Beybolat beyden geri alıyor. Moğol Komutanı Alıncak hayatının en zor anlarını yaşıyor. 

Diriliş Ertuğrul, pusatının ve aklının gücüyle Söğüt'ü Moğollar'a dar ediyor. Kurduğu tuzaklar ve yaptığı planlar tek tek işleyince Moğol Komutanı Alıncak çileden çıktı. Yaptığı ilk planla Osman'ı onların elinden kurtarmıştı. Daha sonra Gündoğdu hakkındaki ölüm fermanını kaldırtı. Sonra da Söğüt'ü Umuroğulları'ndan geri alarak yeniden uçbeyliğini ilan etti. 

Ertuğrul'un uç beyliğini ilan etmesi Umuroğulları beyi Beybolat Beyi çileden çıkarır. Ertuğrul'a karşı koymaya hazırlanan Beybolat Bey, hiç beklemediği yerden darbe alır. Moğol konvoyunu korumaya giden Beybolat Bey ve sağ kolu Yinal Ertuğrul Bey'in alpleri tarafından tuzağa düşürülür. Yinal burada Bamsı tarafından öldürülür. Bu acıyla Söğüt'e dönen Beybolat, bir de uçbeyliğinin elden gittiğini görünce büyük bir intikam için yemin eder. Bunun için ilk olarak Gündoğdu'nun oğlu Süleyman'a göz diker.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 137. BÖLÜM FULL HD İZLE - TEK PARÇA

Diriliş son bölüm izleyenler Ertuğrul Bey'in obasını Moğol zulmünden kurtarmak için yaptığı akıl dolu hamlelere tanıklık edecek. Öte yandan, Moğol keferesiyle işbirliği yapan Beybolat Bey'in ise nasıl köşeye sıkıştığı da son bölümde görülecek. Moğol Komutanı Alıncak, Hülagü Han tarafından kendisine verilen görevlerin hiçbirini yerine getirememinin ızdırabını yaşarken, kendisine yönelik bütün eylemlerin arkasında Ertuğrul Bey'in olduğunu ise bilmiyor. Aslında biliyor ancak emin olamıyor. Ertuğrul Bey, ilk olarak Anadolu halkından toplanan bütün vergi paralarını ve altınları Moğol keferesinden alarak gizli bir yere sakladı. Sonrasında ise İzzeddin Keykavus'u Moğolların elinden kurtararak gizli bir yerde saklamaya başladı. Ve son olarak, Hülagü Han için kıymetli olan sandığı da Moğol keferesinin elinden almayı kafasına koymuş durumda.

Ertuğrul Bey'in oba dışında olmasını fırsat bilen Moğol Albastısı Beybolat Bey ise kendince obada hakimiyet kurmaya çalışıyor. Ancak Diriliş Ertuğrul 137. Bölüm izleyenler Kayı obasının Umuroğlu Beyi Beybolat Bey'e karşı nasıl dimdik ayakta durduğuna tanıklık edecek. Diriliş Ertuğrul 137. Bölüm izleyenler İlbilge Hatun'un kardeşi için dahi olması yalan söylememesine, adaletten şaşmamasına hayran kalacak. Moğollara karşı Ertuğrul ile işbirliğine gitmek zorunda kalan Dragos ise, sinsice Ertuğrul Bey'e karşı tuzaklarını uygulamaktan vazgeçmiyor. Dragos, Ertuğrul'un kendisinden istediği esrarengiz sandığı alıp vermemeyi planlıyor. Onu da önümüzdeki bölümde izleyebiliriz.

Moğollarla iş birliği yapan Umuroğulları'ndan Sırma hatunun Selcan hatun tarafından bıçaklanması, Beybolat Bey'i intikam almaya itiyor. Uç beyi olmasına rağmen yargılama yapmadan Selcan'ı öldürmek istemesi Kayı boyu üyeleri tarafından tepkiyle karşılanır. Bu durum sert tartışmalarla sürerken, Beybolat Bey, Selcan hatunu kırbaçlama cezasıyla cezalandırmak isteyecektir. 

Diriliş Ertuğrul 137. Bölüm izleyenler İlbilge Hatun'un kardeşi dahi olsa adaletten şaşmamasına hayran kalacak. Heyecan ve aksiyonun yine eksik olmadığı Diriliş Ertuğrul son bölüm izleyenler, Kayı Boyu'nun Moğollara karşı kazandığı zafere tanıklık edecek. Ertuğrul Bey'in daha önce söz verdiği gibi bir kez daha Moğol Komutanı Alıncak'ın karşısına çıkıyor. Obasını ne Umuroğulları'na ne de Moğollar'a yedirmeye niyetli olan Ertuğrul Bey, düşmanın bin bir hilesine karşı akıl dolu hamlelerle karşılık veriyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 136. BÖLÜM FULL HD İZLE - TEK PARÇA

Diriliş Son bölüm izleyenler Ertuğrul Bey'in, Söğüt Ovası'nda Kayı Boyu'nun başına bela olan Moğollara karşı büyük bir savaşa başladığını görecek. Moğol Komutanı Alıncak'ın elinde bulunan ailesini kurtarmak için harekete geçen Ertuğrul Bey, düşmanları tek tek altediyor. Osman'ı kaçırarak mankurtlaştırmaya çalışan Moğol Komutanı Alıncak ile yaptığı anlaşma gereği Ertuğrul Bey sırlarla dolu sandığı Alıncak'a götürür. Ancak Alıncak'ı tuzağa düşürerek sandığı teslim eder. Böylece, Alıncak'ın kurduğu tuzak boşa çıkmış oluyor ve Ertuğrul Bey sandığı teslim ettikten sonra öldürülmemiş oldu. 

Ertuğrul Bey, sandığı teslim ettikten sonra Moğol Komutanına yeni bir anlaşma teklif eder. Bu anlaşma da onu son derece bağlayıcı bir anlaşma oluyor. Çünkü, Moğol Hükümdarı Hülagü Han'ın ona buyurduğu Anadolu'nun altınlarının nerede olduğunu sadece Ertuğrul Bey biliyor. Ertuğrul Bey bunu kullanarak Alıncak'tan biraz daha zaman alıyor.

Diriliş 136. Bölüm izleyenler ayrıca Moğol Komutanı Alınca'ın, Osman'ı mankurtlaştırarak Ertuğrul Bey'e teslim etme planlarının nasıl suya düştüğünü de  görecek. Alıncak Osmanı mankurtlaştırmayı planlarken kendi Şamanının öldüğünü duyuyor. Ancak Ertuğrul'un kurduğu tuzağa düştüğü için bir nevi teslim oluyor. 

Alıncak, sırlı sandığı teslim almanın keyfini sürerken, Ertuğrul Bey'in obasını da ona geri verir. Bu duruma itiraz eden Beybolat Bey ise Alıncak'tan fırça yer.

Öte yandan Ertuğrul Bey, Komutan Alıncak'ı daha da yıpratmak için onun sağ kolu olan Subutay'ı da pusuya düşürür. Pusuyu Dragos'un adamlarıyla yapar. İlk kez Dragos'un adamlarıyla birlikte bir operasyon düzenlemiş olur.

Operasyonda Anadolu Selçuklu Sultanı İzzeddin Keykavus'u kurtarır. Keykavus, Moğol zulmünden kaçarak sığındığı Bizans tarafından tekrar Moğollara teslim edilmişti.  

Diriliş Ertuğrul son bölüm izleyenler Ertuğrul ile Moğol Komutanı Alıncak'ın karşı karşıya geldiğine şahit olmuştu. Diriliş son bölümde ise Ertuğrul ile Alıncak bir anlaşma yapıyor. Ertuğrul, Moğolların peşinde olduğu şeyi üç gün içinde getireceğini söylüyor. Alıncak da bunu kabul ediyor. Ertuğrul zaman kazanmak için uğraştığı bu anlaşmayı yapmayı başararak obadan ayrılıyor. 

Ertuğrul Bey ilk iş olarak Lefke Kalesi'ne giderek Uranos ile anlaşma yapmak oluyor. Uranos'a, Alıncak'ın kaleye anlaşma için geleceğini, teklifini kabul etmesini isteyecek. Ayrıca Osman'ın rehin tutulduğu yer konusunda da bilgi edinmesini talep edecek. Uranos ile Alıncak Lefke Kalesi'nde görüşme yaparlarken Ertuğrul da kalenin gizli bir bölmesinde onları dinliyor. Ertuğrul buradaki konuşmalardan aldığı ipuçlarıyla Osman'ın yerini bulmaya gidiyor. Sonunda Osman'ın rehin tutulduğu yeri öğrenen Ertuğrul bey onu kurtarıyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 134. BÖLÜM FULL HD İZLE - TEK PARÇA

Moğollar Kayı Boyu Obası'nı basıyor. Bütün Kayı ailesinin önde gelenlerine işkence ediyor. Osman, Gündüz ve Kayı Boyu'nun hatunları Moğol komutanın hışmına uğruyor. Diriliş 134. Bölüm izleyenler aksiyon ve heyecan dolu sahnelere tanık olacak. Anadolu'ya hakim olan Moğol zulmü Söğüt Ovası'na kadar iner. Zalım Moğol komutanlarından Alıncak, Ertuğrul Bey'de bulunan sırlı sandığın peşinde olduğunu, onu buluncaya kadar da zalimliğini sürdüreceği sinyalini verir.

Obası basıldığında Dragos ile uğraşan Ertuğrul Bey, obanın basıldığı haberini alır almaz, Memlük Sultanı Baybars ile ittifak yaparak Moğollara karşı Anadolu'da büyük bir cenk başlatma kararı aldırır. Baybars'ın elçileriyle görüşen Ertuğrul, daha sonra Lefke Kalesi'ne giderek Uranos ile ittifak görüşmesi yapar. Uranos da bunun dışında bir seçeneğinin olmadığını anlar ve Ertuğrul'un teklifini kabul eder.

Moğol komutanı Söğüt Obasını basmadan önce Dragos, Ertuğrul Bey'e suikast planıyordu. Ancak son anda suikastten vazgeçen Dragos, kendini Ertuğrul'un önüne atarak hayatını kurtarmıştı. Ertuğrul Bey, Dragos'un yani diğer adıyla Zangoç'un bu yaptığına minnetttar kalıyor ancak altında bir şeyler olduğundan da şüphelenmeye başlıyor. Bu nedenle ilk kez şüphelendiği Zangoç'un ardına adam takıyor. Zangoç'u takip eden Ertuğrul Bey'in adamı, onun Lefke Kalesi'ne gittiğini görür ve gelip Ertuğrul Bey'e haber verir.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 133. BÖLÜM İZLE FULL HD - TEK PARÇA

Diriliş Son bölüm izleyenler, önceki bölümün final sahnesinde yaşanan kız isteme töreninin nasıl bittiğini merak ediyordu. 132. Bölüm izleyenler kız isteme merasiminin istenmeyen şekilde bittiğini gördüler ancak Ertuğrul Bey sonunda muradına eriyor. Beybolat Bey, İlbilge Hatun'u Ertuğrul Bey'e vermeyi kabul ediyor. Ancak o da Dragos tarafından zehirleniyor. Moğollar tarafından katledilen Emir Bahattin'in ölümünü duyan Türkmen Oba beyleri harekete geçiyor. Ertuğrul Bey'den yaşanan son gelişmelerin kendilerini rahatsız ettiğini belirten oba beylerine Ertuğrul Bey, Lefke Kalesi'nin fethi sinyalini verir.

Dragos'un hazırladığı zehiri yanlışlıkla içen Albastı Beybolat Bey ise Artuk Bey'in acil müdahelesiyle iyileşiyor. Albastı iyileşir iyileşmez Kervansaray'daki baskının ardına düşerek kimin yaptığını öğrenmeye çalışır. Ancak Ertuğrul Bey bunudan rahatsızlık duyarak, fazla kurcalamaması gerektiğini söyler. Öte yandan Ertuğrul Bey, Berkehan ile ittifak yaparak Moğollar'a karşı savaş hazırlığını yapmak ister. Ancak Moğolların her yana sızmış casusları Ertuğrul Bey'in bu girişimini farkeder. 

Emir Bahattin'in ölümünden sonra yalnız kalan adamı, Beybolat Bey'e sığınır. Beybolat Bey de bu durumdan istifade ederek onu Lefke Kalesi'ne Dragos olarak bilinen Komutan Uranos'a gönderir. Amacı ise Ertuğrul Bey ile yaptıkları anlaşmayı öğrenmek. Lefke Kalesi'ne giden Bahattin'in adamı, Uranos'a çeşitli tekliflerde bulunarak Ertuğrul ile yaptıkları anlaşmanın içeriğini öğrenmeye çalışır.

Son bölüm ile bir haftalık aradan sonra yeniden hayranlarıyla buluşan Diriliş Ertuğrul'un son bölümünde Ertuğrul Bey bir kez daha pusatı ve aklıyla düşmanlarının kurduğu tuzakları tek tek başlarına yıkmayı başardı. 

Diriliş Ertuğrul 132. Bölüm'e Albastı damgasını vurdu. Türkmen obalarını kılıçtan kişinin Albastı olduğu onun da Beybolat Bey olduğu ortaya çıkıyor. Ancak bunu sadece Moğollar ve Kadı Burhanettin biliyor.

Ertuğrul Bey, ilk olarak Bizanst tekfurunun yerine geçen Tapınakçıların adamı Uranos'un elinden İlbilge'yi kurtardıktan sonra kendisi de büyük bir anlaşmayla kaleden çıkmayı başarıyor. Ertuğrul Bey'in kaleden çıkmak için Dragos'un adamına sunduğu teklif Dragos'un bile aklını başından alıyor. Moğollar tarafından Anadolu köylüsünden toplanan vergilerin nerede toplanacağını açıklayacağını söyleyen Ertuğrul Bey, altınların toplandığı yeri söylemenin karşılığında ganimeti bölüşmeyi teklif etti. Bunu duyan Uranos, Dragos'a teklifi iletir. Dragos derhal kabul eder ve Moğolların vergileri topladığı yeri öğrenir öğrenmez baskın düzenleyerek altınları alır. Ertuğrul Bey ise altınların yarısını alamayacağını bildiği için Bizans askerlerinin takip etmesi için adamlarından birini ayarlar. Böylece Dragos'un inini de öğrenmiş olur.

Öte yandan İlbilge Hatun'u büyük bir fedakarlık yaparak kurtaran Ertuğrul Bey yeni bir izdivacın da kapılarını aralıyor. Umuroğulları Beyi, Beybolat Bey, Selçuklu Emiri Kadı Burhanettin'e söz verdiği kardeşi İlbilge Hatun'u ikna edemez. Ertuğrul Bey de bunu duyar. Beybolat Bey'in niyeti diğer kız kardeşini Ertuğrul ile evlendirmek. Ancak kız isteme töreni sırasında Ertuğrul Büyük bir sürpriz yaparak İlbilge'ye talip olduğunu söyler. Törende bulunan Emir Kadı Burhanettin de şoke olur.

Söğüt'te türlü komplolar kuran Dragos ve adamları ise Ertuğrul Bey ile yaptıkları anlaşmadan sonra Moğollar'ın topladıkları vergileri düzenledikleri baskınla ele geçiriyor. Ancak aldıkları altınları Ertuğrul Bey ile paylaşmak yerine doğa başındaki bir mağaraya gizlemeye götürüyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 131. BÖLÜM İZLE - SON BÖLÜM

Kayı Boyu'nun Söğüt'te tutunma mücadelesi sürüyor. Ak Sakallıların ve gizli teşkilatın kara kutusu olan Artuk Bey'in başı sakladığı gizli sandıkla dertte. Moğolların peşinde olduğu gizli sandığı şimdi Dragos da istiyor. Dragos'un adamları bu nedenle Artuk Bey'i gözlerinden ediyor. Ancak Artuk Bey'in Sadrettin Konevi ile yaptığı muhabette sırasında dünyasının karartılması karşısında takındığı metanet görülmeye değer. TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul 130. Bölüm 2 Ocak Aralık 2019 Çarşamba günü saat 20.00'de sevenlerinin karşısına çıkmıştı.

İslam dünyasının kaderinin şekilleneceği Söğüt'te Bizans oyunları, Tapınakçıların tuzakları ve Moğol etkisi altındaki Selçuklu Emirleri'nin emelleri bitmek bilmiyor. Ertuğrul Bey, bütün bu olumsuzluklara rağmen Söğüt'ü ayakta tutmaya, İslam dünyasının sancaktarlık yapacak olan Osmanlı'nın doğacağı toprak yapmaya kararlıdır. Bizans tekfurunun kalesini ele geçiren Tapınakçıların başındaki Dragos, kendi adamlarından birini komutan olarak tayin ediyor. Yeni komutan önce İlbilge Hatun'u kaçırarak kaleye götürüyor ardından da Söğüt'e giderek kendini Dragos olarak tanıtıyor. Ertuğrul Bey ise, İlbilge Hatun'u kurtarmak için bir oyun kurulması gerektiğini ilk andan itibaren fark eder. Bunun üzerine Umuroğulları Bey Beybolat Bey'i öldürmüş gibi yaparak tüccarlar vasıtasıyla haberi yayar. Sonrasında ise Beybolat Bey ile bazı alpler Dragos'un adamı Uranos'a fidye olarak götürülen erzakların içindeki sandıklara gizlenerek kaleye sızıyor. 

Ertuğrul Bey de altın sandıklarıyla birlikte Dragos olarak bilinen Uranos'un yanına gider. Ertuğrul Bey, Uranos'u oyalarken, Beybolat Bey ve alpler sandıklardan çıkarak İlbilge Hatun'u kaleden kurtarırlar.  Öte yandan Dragos'un adamları yakaladıkları Artuk Bey'e türlü işkenceler ederler. Artuk Bey'den gizli sandığın yerini öğrenmek isteyen Dragos'un adamları istediklerini bir türlü alalamazlar ve Artuk Bey'in gözlerine mil çekerler. Alpler Artuk Bey'in izini bulurlar ancak işkence edilmesine engel olamazlar. Artuk Bey yaralı halde kurtarılarak obaya getirilir.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 129. BÖLÜM'DE NELER OLMUŞTU?

Moğolların işgali altında bulunan Anadolu topraklarında dağılma aşamasında olan Selçuklu Devleti'nin tecrübesiz emirleriyle baş etmeye çalışan Ertuğrul Bey, bir yandan da Tapınak şovalyelerinin başına sardığı Dragos belasıyla uğraşıyor. Diriliş Ertuğrul 128. Bölüm'de çok sayıda yeni oyuncu dizide yer almıştı. Diziye katılımlar 129. Bölüm'de de devam ediyor. Önceki bölümde Dursun Ali Erzincanlı dizinin kadrosuna katılarak, diziye renk katmıştı. Dizinin 129. Bölümü'ne Sadreddin Konevi rolünde de yeni bir oyuncu yer aldı. Moğol zulmünden kaçarak Kayı Obası'na sığınan Sadreddin Konevi'nin ardına düşen Moğol askerleri ile Ertuğrul arasında büyük bir çarpışma çıkıyor. Konevi'nin ardı sıra gelen Moğol askerleri kılıçtan geçiriliyor. 

Öte yandan Dragos'un adamları Artuk Bey ve alplerini yolda pusuya düşürür. Pusuya düşen sadece Artuk Bey değil Umuroğulları Beyi'nin kervanı da pusuya düşer. Topladıkları vergileri Konya'ya götürmeye çalışan Umuroğulları Beyi Beybolat Bey ve kız kardeşleri tuzağa düşerler. Ancak bunu önceden tahmin eden Ertuğrul Bey'in gönderdiği alplerin yardımıyla kurtulmayı başarıyorlar. Beybolat Bey'in pusudan kurtarılmasını istediği İlbilge Hatun'u ise kötü bir sürpriz bekliyor. Bizans tekfurunun yerine kaleye gelen komutan da Dragos'un adamı olduğu için o da eşkıyalığa başlıyor. Yeni komutan, İlbilge Hatun'u pusuya düşürerek onu esir alıyor ve kaleye götürüyor.

DİRİLİŞ 128. BÖLÜM'DE NELER OLMUŞTU?

Söğüt Ovası'nı düşmana karşı elinde tutmaya çalışan Kayı Boyu Beyi Ertuğrul Bey, düşmanlarına karşı amansız bir mücadele verirken, önceki bölümde büyük bir başarıya imza atmıştı. Diriliş Ertuğrul 127. Bölüm 'de Gündüz Bey'i ipten alan Ertuğrul Bey, aynı zamanda Umuroğulları'nın hanım ağası İlbilge Hatun'u da yanına çekmeyi başarmıştı. Dragos ise yaptığı planların suya düşmesinden ötürü son derece üzgündü. Yeni bölümde ise Umuroğulları'nın yeni beyi Beybolat Bey Söğüt'e gelir. Dragos, Beybolat Bey'i de Ertuğrul Bey'e düşman etmek için bir plan yapar. İlbilge Hatun ile alplerini öldürüp suçu bir kez daha Gündüz Bey ve Amcoğlu Süleyman Bey'in üstüne atmak ister. Ancak plan tutmaz. Beybolat Bey, İlbilge Hatun'un Gündüz Bey tarafından kurtarılışına şahit olur. Beybolat Bey, Selçuklu Emiri Emir Bahaaddin tarafından Ertuğrul'a karşı doldurulur. Onun öldürülmesi için vazifelendirilir ancak önce başka bir isteğini yerine getirmesini ister. Emir Bahaaddin, Beybolat Bey'e kız kardeşi İlbilge Hatun ile evlenme arzusunda olduğunu bildirir. Beybolat bu talebi İlbilge Hatun'a iletir ancak henüz cevabını alamaz. Diriliş 128 izle

Ertuğrul Bey ile alpleri Dragos'un en büyük adamlarından biri olan Komutan Lais'i Selçuklu-Bizans sınırındaki derede savaşarak esir alır. Ondan Dragos'un kim olduğunu söylemesini ister ancak Lais bu isteği yerine getirmez. Ertuğrul Bey de onun idamına karar verir.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 127. BÖLÜM 'DE NELER OLMUŞTU

Söğüt Ovası'nda her an her şey değişebiliyor. Bir yandan Moğollar'ın etkisinde kalmış devletin emiri Emir Bahattin, öte yandan yeni Bizans hayalleriyle her yeri yakıp yıkan Tapınakçılar. Ertuğrul Bey, bu iki düşmana karşı Umuroğulları'nın hanımı İlbilge Hatun'u yanına çekmeyi başarıyor. Diriliş Ertuğrul 127. Bölüm 12 Aralık 2018 Çarşamba saat 20.00 itibariyle TRT 1 ekranlarında hayranlarıyla buluştu. Bir önceki bölümde Bizans tekfurunu öldüren komutan tarafından tuzağa düşürülen Ertuğrul'un yeni bölümde oğlu Gündüz'ü nasıl kurtaracağı merak ediliyor. Emir Bahattin ile birlik olan Umuroğulları Beyliği'nin hatunu İlbilge Hatun, Ertuğrul ve oğlu Gündüz Bey'in yargılanmasını istiyor. Dragos ise Ertuğrul Bey'in Bizans tekfurundan sağ kurtulmasına çok sert çıkıyor ve Ertuğrul'un Söğüt'e sağ bir şekilde yetişmesinin engellenmesini istiyor. Emir Bahattin ise Söğüt'e gelerek gizli emellerini hayata geçirmeye çalışıyor.

Önceki bölümlerde Kayı Boyu'na bir bela olarak Söğüt'e gelen Umuroğulları son bölümde artık bu düşmanlıklarından vazgeçiyor, en azından İlbilge Hatun artık böyle düşünüyor. Çünkü, Ertuğrul Bey'in yoğun çabaları bir şekilde sonuç veriyor ve İlbilge Hatun, artık Ertuğrul Bey'e güveniyor. Bu nedenle, Gündüz Bey'in yargılandığı davada şikayetini geri çekiyor, kan davası gütmekten vazgeçiyor. İlbilge Hatun, Kayı Boyu ile birlikte Tapınakçıların lideri Dragos ile mücadele etmeye karar veriyor. Öte yandan Dragos, Umuroğulları ile Kayı Boyu arasında bir çatışma çıkaramamanın üzüntüsüyle kahroluyor. Diriliş Ertuğrul 127. Bölüm'de bir de sürpriz yaşandı. Dizinin ilk bölümlerinde oynayan ancak daha sonraları bir anda kaybolan Gündoğdu Bey'in hanımı Selcan Hatun, oğlu Süleyman Bey ile birlikte obaya gelir. Ancak, Gündoğdu bey ile ligilli gerçeği ise saklamaya devam ediyor.

Ertuğrul Bey, Bizans tekfurundan kurtardığı oğlu Gündüz Bey'i Nikea'ya götüreceğini belirterek düşmanlarının hiç beklemedikleri bir hamle yapar. Nike yolunda İlbilge Hatun ile karşılaşan Ertuğrul Bey, onun gözlerindeki perdeyi kaldırmayı başarır. Emir Bahattin, tam da Kayı Boyu'nu sindirerek Söğüt'ü Kayı Boyu'nun boyunduruğundan alacağını hayal ederken, bir anda hiç beklemediği gelişmeler olur.

Söğütte mahkeme kuruldu ve Gündüz Bey, hakkındaki suçlalamalar nedeniyle kadının karşısına çıktı. Ertuğrul Bey, Bizans tekfurunun kızı ve Dragos'un öldürdüğü en yakın adamlarından birinin karısının mahkemede şahitlik etmesini sağlayınca İlbilge Hatun da Gündüz Bey'in katil olmadığına ikna oldu. İlbilge Hatun'un davasından vazgeçmesiyle mahkeme düştü, Gündüz Bey serbest kaldı. İlbilge Hatun, gözlerinin açıldığını, Dragos denen karanlık kişiye karşı Ertuğrul Bey ile birlikte mücadele etmeye karar verdiğini söyledi; ancak obasının ileri gelenleri ve ağabeyinin bu duruma ne diyeceği endişelerini de taşıyor.

DİRİLİŞ 126. BÖLÜM'DE NELER OLMUŞTU?

Diriliş Ertuğrul 126. Bölüm 5 Aralık 2018 Çarşamba akşamı saat 20.00'da sevenleriyle buluştu. Umuroğulları Beyliği'nin tuzağına düşen Gündüz Bey'i Bizans Tekfuru'nun kızı İrene kurtardı. Ancak İrene'nin babası Bizans tekfuru, Tapınakçılar tarafından öldürülür. Bizans kalesi Tapınakçı Dragos'un adamının eline düşer. Gündüz Bey de komutanın eline esir düşer. Bizans komutanı ve Tapınakçılar üyesi komutan, Ertuğrul Bey ile İlbige Hatun'u aynı anda kaleye davet ederek alacağı fidye konusunda pazarlığı kızıştırmak ister. Ancak beklenmedik bir gelişme olur, Ertuğrul Bizans askerlerinin Gündüz Bey'e dokunmasına dayanamaz ortalığı dağıtır. Bizans askerleri Ertuğrul Bey ve Gündüz Bey'in etrafını sararak onları etkisiz hale getirmeye çalışır. Kayı Obası'nda ise Dragos'un adamlarından birinin izini bulan Alpbaşı Bamsı, Dragos'un hain saldırısına uğruyor. Sırtından aldığı bıçak yarasıyla ağır yaralanan Bamsı'nın tedavisi ise obada sürüyor.

Dizinin başında ise Dragos'un adamları tarafından kurulan pusuya düşen Ertuğrul ve Alpleri ise devriye kolunun yetişmesiyle saldırıyı püskürtüyor.

Tapınakçıların başı Dragos'u bulma umuduyla yaralılardan birini konuşturmaya çalışan Ertuğrul Bey maalesef muradına eremiyor. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 125. BÖLÜM'DE NELER OLDU?

Diriliş Ertuğrul 125. Bölüm 28 Kasım 2018 Çarşamba günü TRT1 ekranlarında sevenleriyle buluştu. Yine nefeslerin tutularak izlendiği 125. Bölüm'de Ertuğrul Bey bir taraftan Umuroğulları ile uğraşırken diğer taraftan Tapınakçıların kurduğu tuzaklarla baş etmeye çalıştı. Oğlu Gündüz Bey'e tuzak kuran Tapınakçılar, Umuroğulları Beyliği'ni de Kayıboyu'na karşı kışkırtmaya devam etti. 125. Bölüm'ün bitiminden sonra 126. Bölüm'ün fragmanı da yayınlandı. Yeni dizide daha çok Osmanlı Devleti'nin tohumlarını atacak olan Osman Gazi'nin çocukluğu, kahramanlıkları damgasını vurdu. Diriliş Ertuğrul dizisi önümüzdeki yıl "Diriliş Osman" adıyla yoluna devam edecek. Diziyi yeniden izlemek isteyenler biraz beklemek zorunda.

Diriliş Ertuğrul 125. Bölüm yine dolu dolu ve nefesleri kesen sahnelerle doluydu. Umuroğulları Beyliği'nin Söğüt'te Kayı Boyu Beyliği'nin başına açtığı işler hala çözülmedi. Tapınakçılar tarafından katledilen Umur Bey'in ölümünden Kayı Boyu'nu sorumlu tutan Umuroğulları Beyliğinin Hanımı İlbige Hatun, Ertuğrul Bey'den oğlu Gündüz Bey'in kellesini istemektedir. Ancak bu cinayetin kesinlikle bir tuzak olduğunu bilen Ertuğrul Bey bir türlü İlbige Hatun'u ikna edememektedir. Tapınakçılar, Ertuğrul Bey ile oğlu Gündüz Bey'i aynı anda tuzağa düşürüyor. Gündüz Bey, İlbige Hatun tarafından rehin alınırken, Ertuğrul Bey de Tapınakçımlar'ın tuzağına düşüyor. Tuzak sırasında Ertuğrul Bey, Umuroğulları Beyliği'nin Alplerine saldıran çetenin de Tapınakçılar olduğunu fark ediyor.

Kayı Obası'na sızan Dragos ise Zangoç kılığında obayı karıştırmaya devam ediyor. İlbige Hatun'un yanına kadar sokulan Zangoç, onu Kayı Boyu Beyliği'ne karşı doldururken, diğer taraftan da Ertuğrul Bey'e yakın durmaya çalışıyor.

Diriliş son bölüm izle.. Diriliş son bölümde Ertuğrul Gazi'nin oğlu Gündüz Bey'e tuzak üstüne tuzak kuran Tapınakçılar birçok noktada başarılı da oluyor. Umur Bey'i öldüren tapınakçılar cesedinin yanına Gündüz Bey'in hançerini bırakır. Bu şekilde Umuroğulları ile Kayı Boyu arasında büyük bir fitne çıkar.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 124. BÖLÜM FULL İZLE

Diriliş Ertuğrul 124. Bölüm 21 Kasım Çarşamba akşamı TRT 1 ekranlarında sevenleriyle buluştu. Bir yandan oğlu Osman'a tuzak kuran Tapınakçılar ile uğraşan Ertuğrul Gazi, diğer yandan da Moğol belası ve Umuroğulları ile uğraşmak zorunda kaldı. 124. Bölüm'ü de dolu dolu geçen Diriliş Ertuğrul'un 125. Bölüm Fragman 'ı da yayınlandı. 125. Bölüm Fragmanı da yine gelecek hafta dizinin büyük bir heyecanla izleneceğini gösteriyor.

Diriliş Ertuğrul dizisinin 124. Bölümü seyirciyle buluştu. Yine çok hareketli geçen dizide Ertuğrul Gazi, bir yandan Moğollar ve Umuroğulları ile uğraşırken, diğer yandan Tapınakçıların tuzaklarıyla uğraşmak zorunda kalıyor. Oğlu Osman'ı kaçıran, diğer oğlu Gündüz Bey'e tuzaklar kuran Tapınakçılar, Kayı Boyu ile Umuroğulları'nı birbirine düşürecek yeni tuzaklar hazırlıyor. Diriliş Ertuğrul 124. Bölüm tamamı yayınlandı. 

TRT 1 kanalının en sevilen yapımlarından biri olan Diriliş Ertuğrul 122. Bölüm izle dizisi geçen hafta Çarşamba günü yeniden ekranlara döndü.. Yeni sezonu da dolu dolu geçmesi beklenen dizide bazı değişiklikler göze çarpıyor. Buna göre dizinin başrol oyuncusuna eşlik eden Halime Hatun yeni sezonda yok. Onun yerine Zeydan Hatun oldu. TRT'nin ilgiyle takip edilen dizisi "Diriliş Ertuğrul" yenilenen oyuncu kadrosuyla 5. sozona başladı. Yeni Sögüt şehri ve değişen oyuncu kadrosuyla "Diriliş Ertuğrul 122. Bölüm İzle"un yeni sezonu bugün izleyiciyle buluştu. Dekoru, oyuncu kadrosu, dönem kıyafetleri ve senaryosuyla dikkati çeken dizinin 5. sezonunun ilk bölümü bugün saat 20.00'de TRT1 ekranlarındaydı.

Tekden Film tarafından hayata geçirilen, senaryosu ve yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği dizinin geçen sezondaki tüm otağ ve dekoru da değişti, kıyafetler yeniden yorumlandı. Yeni sezon fragmanları yayınlananan "Diriliş Ertuğrul" için yaz döneminde hummalı bir çalışma yürütülerek yaklaşık 250 kişilik ekip tarafından yeni bir Söğüt şehri inşa edildi. Türkiye ve dünyada 3 milyar izleyiciye erişen ve 25 dile çevrilen dizinin 5. sezonunda oyuncu kadrosu yüzde 60 oranında değişti. Yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı dizide Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, İlker Aksum, Hande Soral, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Ayberk Pekcan, Kayra Şenocak, Arif Diren, Burçin Abdullah, Orçun İynemli, Emre Üçtepe, Kerem Bekişoğlu, Ali Buhara Mete, Didem Balçın'ın aralarında bulunduğu isimler rol alıyor. Gösterildiği 85 ülkede izleyicilerin beğenisini toplayan yapımın yeni platosu ve ekibe katılan oyuncularıyla yeni sezonda da ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 122. BÖLÜM'DE NELER VARDI

Dizinin 5. sezonunda, Ertuğrul Bey'in öncülüğündeki Kayılar, yeni yurtları Söğüt'e yerleşeli on yıl olmuş, geçen bu sürede Selçuklu Devleti, Kösedağ Savaşı'nda Moğollar'a yenilmiş ve devlet Moğol tahakkümü altına girmiştir. Fakat Ertuğrul, her şeye rağmen Söğüt'ü ihya etmiş, buradaki müslim ve gayrimüslim ahalinin güvenini kazanmıştır. Diğer taraftan oğullarını da bizzat kendisi büyütüp yetiştirmiştir. 

Ertuğrul'un Söğüt'teki gücü, Moğolları rahatsız eder ve Moğollar, tahakküm altına aldıkları Selçuklu vezirleri aracılığıyla Ertuğrul'un gücünü kırmak için harekete geçer. Bu zamana kadar Söğüt'te vergileri toplayan Ertuğrul iken, bundan sonra vergileri toplamakla başka bir oba vazifelendirilir ayrıca bu obaya Söğüt'te yurt verilir. Bu obanın beyi, kızını casusluk faaliyetleri için önden Söğüt'e gönderir ve kızın yolu Osman vasıtasıyla Ertuğrul ile kesişir, Ertuğrul ile bu kız ve obası arasında büyük olaylar baş gösterir. 

iğer taraftan geçen yıllar içinde, Söğüt'ün Türkler tarafından ihya edilmesini kabullenemeyen ve Söğüt'ü Ertuğrul'un elinden almak isteyen gizli bir örgüt ortaya çıkar. Bu örgütün lideri, farklı bir kılıkta Ertuğrul Bey'in en yakınlarına kadar sızmayı başarmıştır. Adamlarını da farklı kimliklerle Söğüt'ün her tarafına yerleştirmiştir. Ertuğrul Bey’in gücünün daha fazla yükselmesini istemeyen bu örgüt, her koldan gizli faaliyetlerle Ertuğrul’a saldırmaya başlar. Bir tarafta devletin tahakküm altında olması, bir tarafta Moğol baskıları, bir tarafta da bunları fırsat bilen gizli örgütün Söğüt’ü Türklerden almak için harekete geçmesi, Ertuğrul’u büyük bir kıskacın içine sokacaktır.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNİN GENEL HİKAYESİ

Moğollarla zorlu bir mücadele veren Ertuğrul Bey, kutlu davasının peşinden gidebilmek için kardeşlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Ertuğrul Bey’e inanan Kayılar, bu ayrılığın ardından yollara düştüler. Çetin geçen koşullarda Karacadağ sınırlarına kadar ilerleyen Kayıları burada bambaşka bir dünya bekliyordu. Yeni yurtları onlara farklı bir iklim, farklı topraklar ve farklı insanlar sunacaktı. Ertuğrul Bey, kutlu davasına giden yolda daha güçlü ve daha acımasız düşmanları olacağının farkındaydı. Peki, yeni düşmanlarını alt edebilmek için kılıcının keskinliği yetecek miydi?

BİR YANDA MOĞOLLAR DİĞER YANDA TAPINAKÇILAR

Ertuğrul Bey artık başka bir dünyadaydı. Ve bu dünya da at koşturmak daha çok akıl, cesaret ve sabır istiyordu. Karşısına daha güçlü ve daha acımasız olarak çıkan Tapınakçılar, Ertuğrul Bey’i zafer için yeni yöntemler bulmaya zorlayacaktı. Zira Tapınakçıların gizli eli olan Simon bir kılıç darbesiyle öldürülemeyecek kadar zeki ve güçlüydü. Üstelik Simon yalnız da olmayacaktı. Ertuğrul Bey, Simon’a destek olan Müslümanları öğrendiğinde ne yapacaktı? Ertuğrul Bey, kılıçların sustuğu, akıl oyunlarının konuştuğu bir cehennemin içindeydi. Peki, aklı onu bu cehennemin ateşinden koruyabilecek miydi?

Karacadağ etekleri birçok Türkmen Obasına yurt olmuştu. Fakat aslen Tatar olan Çavdaroğlu Obası, aralarında en güçlü olanlarıydı. Bu güçlerini ise başarısızlığa tahammülü olmayan ve obayı demir yumrukla yöneten Candar Bey’den alıyorlardı. İktidarını yıllarca koruyan Candar Bey, en büyük imtihanını evlatlarıyla verecekti. Candar Bey’in büyük oğlu Ural’ın ihtirası obanın kaderini belirleyecekti. Çavdaroğlu ve Kayı Obası arasında yaşanacak gerilimi Candar Bey’in hamleleri durdurabilecek miydi? Ertuğrul Bey, Çavdaroğlu Obasından hiç beklemediği teklifler ve tehditler alacaktı. Peki, Kayılar ve Çavdaroğulları’nın yolu nerede ve nasıl kesişecekti? Ertuğrul’un vereceği her karar hem obanın kadınları hem de beyleri için yeni sonuçlara gebeydi.

Ertuğrul artık obanın beyi olmuştu. Obada yeni sorunlar baş göstermişti. Göç yolunda yorgun düşen Kayılar ülküleri ve nefisleri arasında sıkışıp kalmıştı. Onlar için bu imtihan hiç kolay olmayacaktı. Dışarıda düşmanlarıyla mücadele veren Ertuğrul Bey’i içerde ise yeni sorunlar bekliyordu. Göç yolunda sevdiklerinden ayrı düşen ve kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kayılar birliklerini koruyabilecekler miydi?

İhanet, ihtiras ve akıl oyunlarıyla yüz yüze gelen Ertuğrul için tek hedef vardı. Bir milletin dirilişine vesile olmak…

YENİ KONSEPT VE BAŞROL OYUNCUSU AÇIKLANMIŞTI

Yapımcısı Mehmet Bozdağ, geçen hafta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dizinin gelecek yılki konseptine ilişkin açıklama yapmıştı. Dizinin "Diriliş Osman" konseptiyle devam edeceğini belirten Bozdağ, "Diriliş Ertuğrul dizisi 2019-2020 sezonunda izleyicisiyle 'Diriliş Osman' konseptiyle buluşacak." ifadesine yer vermişti. Paylaşımına oyuncu Burak Özçivit ile fotoğrafını ekleyen Bozdağ, "Uzun süredir büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projede Osman karakterine ise Burak Özçivit hayat verecek. Bu vesileyle yol arkadaşlığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." demişti.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNİN KÜNYESİ

Dizinin yayınlandığı kanal: TRT 1 

Diriliş hangi gün ve saatte: Her Çarşamba saat 20.00'da

Dizinin başrol oyuncusu: Engin Altan Düzyatan

Engin Altan Düzyatan kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir
TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisiyle kariyerinin en zirvesi noktasını yaşayan Egin Altan Düzyatan kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Engin Altan Düzyatan 26 Temmuz 1979 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi.

Düzyatan'ın aslen Yugoslava Türkleri'nden olduğu biliniyor. 

Engin Altatn Düzyatan, sanat kariyerine İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro bölümünde başladı. 

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda oyun yöneten Düzyatan, Kapalıçarşı, Son, Yol Ayrımı, Cinayet gibi dizilerde de yer almıştı. 

New York'ta 5 minare filminde de rol alan Engin Altan Düzyatan asıl kariyerinin pik noktasını 1 Milyon Canlı Para ile yaptı. Programın sunuculuğunu yapan Düzyatan başarılı sunumuyla büyük bir beğeni toplamıştı. 

Neslişah Alkoçlar ile evli olan Engin Altan Düzyatan bir çocuk babasıdır.

Diriliş Ertuğrul Oyuncu Kadrosu: 

Hande Soral
İLBİLGE
İlbilge hatun kimdir, kaç yaşındadır Halime Soral kimdir

Cengiz COŞKUN
TURGUT ALP
Diriliş Turgut Alp

Nurettin SÖNMEZ
BAMSI BEYREK
Diriliş Bamsi Beyrek, Nurettin Sönmez

İlker Aksum
DRAGOS
Diriliş Dragos, İlker Aksum

Hülya DARCAN
HAYME ANA
Diriliş Hayme Ana, Hülya Darcan

Emre Üçtepe
OSMAN
Osman Gazi kimdir, Emre Üçtepe

Kerem Bekişoğlu
SAVCI
Diriliş Savcı, Kerem Bekişoğlu

Ayberk Pekcan
ARTUK BEY
Diriliş Artuk Bey, Ayberk Pekcan

Arif Diren
GÜNDÜZ
Gündüz Bey, Diriliş Gündüz

Burçin Abdullah
HAFSA HATUN
Diriliş Ertuğrul Hafsa Hatun, Burçin Abdullah

Kayra Şenocak
DEMİRCİ AKTEMÜR

Celal Al-Hakan Serim
ABDURRAHMAN-GÜNKUT

Yorumlar