Diyanet'in Fetva Merkezi açık ama telefonları kapalı

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurulan Alo 190 Fetva Hattı'na ulaşılamıyor Vatandaşlar yaşanan problem üzerine tepkilerini internet üzerinden ve kuruma telefon ederek dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet'in Fetva Merkezi açık ama telefonları kapalı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mehmet Görmez döneminde hayata geçirdiği Alo 190 Fetva Danışma Hattı'nda sorunlar yaşanıyor. Son günlerde Alo 190'ı arayan vatandaşlar hattın çalışmadığını görüyor. Hattın neden çalışmadığıyla ilgili ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi, sonhaberler.com sitesi olarak ulaşmaya çalıştığımız kurum yetkililerinden hiçbiriyle sağlıklı iletişim kuramadık. Kurumun iletişim hatlarındaki amatörlük ve yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle kurum yetkilileriyle görüşme sağlanamadığı için sorunun asıl kaynağı da öğrenilemedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vatandaşın dini konularda doğru bilgilendirilmesi için kurduğu fetva hattına son bir kaç gündür ulaşılamıyor. Daha önce 444 1 789 numaralı hat üzerinden verilen hizmet, 2012 yılında yapılan bir değişiklikle, vatandaşa kolaylık olması için, Alo 190 hattına çevrilmişti. Uzun süre hizmet veren bu hat son günlerde henüz bilinmeyen bir nedenle çalışmıyor. Diyanet'in resmi internet sitesi olan diyanet.gov.tr üzerinden ücretli bir şekilde aranan +90(312) 295 70 00 telefonu üzerinden ise 0 Dahili Numarası'a yönlendirmeyle Fetva Merkezi'ne ulaşmak mümkün oluyor. Bu Fetva Merkezi'nin aslında çalıştığı ancak telefon numaralarının ise çalışmadığını gösteriyor. 

Fetva Merkezi'nin faal olması telefonlarının pasifte olması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Kurumun resmi internet sitesinde de Alo 190 Fetva Hattı ile ilgili hiçbir açıklama ya da yönlendirme yer almaması dikkat çeken bir başka nokta oldu.

Yorumlar