Diyanet oturakları kaldırdı, vatandaş böyle çözüm buldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın görüşü doğrultusunda camilerde bulunan oturakların kaldırılması için genelge yayınlamış ve camilerde buna yönelik önlemler alınmıştı. Ancak vatandaşlar kararın ardından kendince bir çözüm buldu.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet oturakları kaldırdı, vatandaş böyle çözüm buldu

Oturarak namaz kılamayan vatandaşlar cami ve mescitlerde kurulan oturaklar üzerinde bugüne kadar namaz kılıyordu. Ancak bu uygulamanın kiliselerdeki ibadet şekline benzetilmesine neden oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, camiler ve mescitlerde yapılan uygulamanın kamuoyunda tepkilere neden olmasının ardından konuyla ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'ndan görüş aldı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın uygulamaya karşı görüş bildirmesinin ardından genelge yayınlanarak cami ve mescitlerdeki tüm oturakların kaldırılmasını istendi. 

81 il müftülüklerine gönderilen genelgede “Namazı normal şekli ile ayakta kılmaya gücü yetmeyen kimse için asıl olan namazı oturarak kılmaktır. Böyle kişilerin namazını kendi durumlarına göre diz çökerek veya bağdaş kurarak yahut ayaklarını yana ya da kıbleye doğru uzatarak kılmaları uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Genelgenin 81 il müftülüklerine ulaşmasının ardından cami görevlilerine sabit oturakların kaldırılılması yönünde talimat verildi. Oturakların kaldırılmasının ardından taburelerde oturarak namaz kılan vatandaşlar kendi çözümlerini üretti.

KİLİTLİ TABURELERLE ÖNLEM ALDILAR

Camilerde oturakların kaldırılmasının ardından kendi taburelerini getiren vatandaşlar her namaz vaktinde taburelerini yanlarında taşımamak içinde ilginç bir yöntem buldu. Vatandaşlar taburelerini camilerin kaloriferlerine kilitlemeye başladı.

Hırsızlık endişesiyle kaloriferlere kilitlenen taburelerin sayısı her geçen gün artmaya başladı.

Yorumlar