Diyabet hastalığı belirtileri

Diyabet, insülin hormonunun eksikliği ya da etkisizliği sonucunda ortaya çıkan ve hayat boyu devam eden bir hastalıktır.

Google Haberlere Abone ol
Diyabet hastalığı belirtileri

Diyabet, insülin hormonunun eksikliği ya da etkisizliği sonucunda ortaya çıkan ve hayat boyu devam eden bir hastalıktır. İnsülin pankreas dan salgılanan bir hormondur. Kandaki şekerin yükselmesine sebep olur. İnsülin olmadan tüketilen besinler istenilen şekilde vücutta kullanılamaz. İnsan vücudunda insülin hormonu tamamen eksikse bu durum diyabete yani Tip 1 diyabet denir. Bu hastalık genç ve çocuk yaştaki hastalarda görülmektedir. Tip 1 diyabet başlangıçta bazen belirtileri çok şiddetli şekilde uyarıcı olabilir. Vücuttaki insülin üretiminin miktarı düştüğünde şeker (glikoz), enerji için gerekli hücrelere ulaşmak yerine dolaşım sisteminde birikir. Kandaki şeker artışı da ağız kuruluğuna , susuzluğa ve sık sık idrara çıkılmasına sebep olur. En belirgin belirtileri bunlardır.

Diyabet hastalığı belirtileri

-          Diyabet kişinin yaşam boyu birlikte yaşayacağı bir hastalıktır. Vücuttaki insülin etkisizliği ya da eksikliği sonucu ortaya çıkar. Kandaki şeker oranının artmasına neden olur.

-          Diyabet hastalığı belirtileri arasında çok sık idrara çıkma maddesi önemlidir. Kişi gece uykudan uyanarak idrara çıkabilir.

-          Bol su içme ihtiyacı duyar.

-          Ağız kuruluğuna neden olur.

-          Ciltte meydana gelen yaraların iyileşme süreci uzar.

-          El ve ayaklarda uyuşmalar ve karıncalanmalar meydana gelir. Bu belirtiler hissedilir derecede başlangıçta değil zamanla ortaya çıkan bir belirtidir.

-          Cilt kurur ve kaşınmaya başlar.

Yorumlar