DİTİB Almanya genelinde yardım kampanyası başlattı

DİTİB Almanya, Türkiye'de meydana gelen deprem dolayısıyla yardım kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
DİTİB Almanya genelinde yardım kampanyası başlattı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için Almanya genelinde yardım kampanyası başlattı.

Merkezi Almanya'nın Köln kentinde bulunan DİTİB'in Genel Başkan Vekili Abdurrahman Atasoy, yayımladığı yazılı mesajda, başta Kahramanmaraş ve Gaziantep olmak üzere oldukça geniş bir bölgeyi etkileyen deprem nedeniyle DİTİB olarak yardım kampanyası başlattıklarını belirtti.

Atasoy, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’mizin yaşadığı büyük acıyı biz Almanya’daki Türk toplumu olarak yüreğimizde yaşıyor ve paylaşıyoruz. Bu büyük afetin en az kayıpla atlatılmasını diliyor, depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Yüce Rabbimizden gani gani rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. DİTİB olarak her zaman olduğu gibi, bu büyük afette de milletimizin yanında olduğumuzu hatırlatıyor, Türkiye’mize ve güzel halkımıza taziyelerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Dualarımız seninle Türkiye."

Atasoy, gönüllülük esasına bağlı kampanyaya destek vermek isteyenlerin "https://www.ditib.de/spende/deprem/index.html" web adresi üzerinden veya banka yoluyla Turkisch-Islamische Union adına açılan "DE95 5023 4500 0141 4300 09" numaralı IBAN hesabına havale yapılabileceğini ifade etti.

Yorumlar