Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Slovakya'da

Çavuşoğlu ve Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Lajcak ortak basın toplantısı düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Slovakya'da

Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak, ülkesinin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklediğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Lajcak, başkent Bratislava’da heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye ve Slovakya'nın iki dost ülke olduğunu dile getiren Lajcak, mevkidaşı Çavuşoğlu ile başta siyasi ve ekonomik olmak üzere kültürel ve inovasyon alanlarında iş birliğinin nasıl daha ileriye götürülebileceğini ele aldıklarını ifade etti. Lajcak, dostu olarak nitelediği Çavuşoğlu ile ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuları da konuştuklarını söyledi.

Türkiye'nin AB üyelik sürecine de değinen Lajcak, "Slovakya Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyor. Slovakya olarak Türkiye'nin AB üyesi olması için deneyimlerimizi aktarmaya ve yardım etmeye hazırız." dedi.

Mevkidaşı Çavuşoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Brüksel'de AB yetkilileriyle görüşmesinin pozitif ve verimli geçtiğini öğrendiğini dile getiren Lajcak, bunun memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Bakan Lajcak, gerekli koşulların sağlanması halinde Türkiye'ye vize serbestisini desteklediklerini vurguladı. Lajcak, Türkiye'nin mülteciler konusunda üstlendiği önemli rolün takdirle karşıladığının altını çizdi.

Yorumlar