Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız Gazze'de

- Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Yıldız: "UNRWA'nın insani yardım faaliyetlerinin finanse edilmesi için maddi desteğin gerekliliği konusunda dünyada ve bölgede bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz" "Daha önce uzun yıllar Ortadoğu konusunda çalıştım. Ancak şu anki durumdan daha kötüsünü görmedim. İnsani ve siyasi durum çok kötü" - UNRWA'nın Gazze Müdürü Schack: "UNRWA yaklaşık 1 milyon mülteciye yardım sunuyor. Türk hükümetinin desteklerini faaliyetlerimiz açısından önemli görüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız Gazze'de

GAZZE (AA) - Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) faaliyetlerinin finanse edilmesi için Türkiye'nin bölgede ve dünya genelinde bilinç oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Gazze Şeridi'ndeki insani durumu yerinde incelemek üzere 16 kişilik bir heyetle bölgeye gelen Yıldız, çeşitli ziyaretlerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Yıldız'a Gazze ziyareti sırasında Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu ve UNRWA'nın Gazze Müdürü Bo Schack eşlik etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye, gelecek yıl UNRWA İstişare Komisyonu Başkanlığını devralacak. UNRWA'nın insani yardım faaliyetlerinin finanse edilmesi için maddi desteğin gerekliliği konusunda dünyada ve bölgede bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Gazze'deki durumu beklediğinden kötü bulduğunu belirten Yıldız, "Daha önce uzun yıllar Ortadoğu konusunda çalıştım. Ancak şu anki durumdan daha kötüsünü görmedim. İnsani ve siyasi durum çok kötü." diye konuştu.

Her zaman Filistinlilerin yanında olan Türkiye'nin UNRWA'ya desteğini artırdığına dikkati çeken Yıldız, İsrail'in Gazze'ye yönelik ambargoyu kaldırması gerektiğini dile getirdi.

UNRWA'nın Gazze Müdürü Schack, ziyaret sırasında kuruluşun eğitim, sosyal ve sağlık yardımları hakkında Yıldız'a bilgi verdi.

Gazze'deki durumu iyileştirmek için Türkiye ile aralarında ortaklık oluşmasını istediklerini ifade eden Schack, "UNRWA yaklaşık 1 milyon mülteciye yardım sunuyor. Türk hükümetinin desteklerini faaliyetlerimiz açısından önemli görüyoruz." dedi.






Yorumlar