Diş hekimleri ne zaman çalışmaya başlayacak?

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, acil diş müdahaleleri haricindeki diş işlemleri, Sağlık Bakanlığı kararı ile durduruldu. Salgının seyrinin düzelmesi sonrası vatandaş diş hekimleri ne zaman çalışmaya başlayacak, merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Diş hekimleri ne zaman çalışmaya başlayacak?

Diş hekimleri ne zaman başlayacak? Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir çok işletmenin ve bireysel muayenhanelerin kapalı olduğu günlerde bazı diş hekimleri de Sağlık Bakanlığı kararı ile acil diş müdahaleleri harici işlemler için hekimliklerin kapısını kapattı. Diş Hekimler Odası 'Diş Hekimleri Acil Uygulamalar Kararı' tebliğini internet sitesinden yayınladı.

Diş Hekimleri Odası, koronavirüs salgını sebebi ile bu konuda yayınladığı duyuru ile Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen acil durumlar dışında, diş tedavisi yapılmayacağını duyurdu. Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki düşüş ve iyileşme oranının artması ile, normalleşme konuşulmaya başladı. Ve vatandaş, diş hekimleri ne zaman çalışmaya başlayacak, sorusunu sormaya başladı.

11 Mayıs'ta bir çok işyeri ve işletmenin kapılarını açmasının ardından, diş hekimliklerinin de kapılarını açması bekleniyor. 11 Mayıs'ta bir çok işyeri normal çalışma düzenine geçmeyi planlıyor.

Diş Hekimleri Odası koronavirüs salgını sebebi ile yayınladığı duyuruda, diş hekimliğinde acil uygulamaların neler olacağını listeledi.

Diş Hekimleri Odasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ağız ve diş sağlığı hizmeti verilen diş muayenehaneleri, klinik ve merkezleri dahil tüm sağlık kuruluşlarında, listede belirtilenler dışındaki işlemlerin Sağlık Bakanlığı’ndan ikinci bir açıklama yapılıncaya kadar ertelenmesi uygundur. Listede belirtilen acil işlemlerin tanımlanmış sabit ekipler tarafından en az iki vardiya ve belirlenmiş izole alanlarda gerçekleştirilmesi ve tüm ekiplere günlük ateş takibi yapılması uygundur

 

Acil Diş Tedavi İşlemleri Şu Şekilde:

a) Pulpal inflamasyondan kaynaklanan şiddetli diş ağrısı

b) Perikoronitis veya üçüncü molar kaynaklı şiddetli ağrı

c) Postoperatif olarak gelişen osteitis veya alveolit

d) Lokalize ağrı ve şişmeye neden olan apse veya bakteriyel enfeksiyon

e) Ağrı veya yumuşak doku travmasına neden olan diş fraktürü

f) Travmaya bağlı diş avulsiyon/luksasyonu

g) Çene ve yüz bölgesi fraktürleri

h) Oral mukozanın akut ve ağrılı lezyonları/ülserasyonları

i) Hayatı tehdit edici ya da kontrolsüz kanamalar

j) Hastanın havayolu açıklığını tehdit eden intraoral/ ekstraoral enfeksiyonlar

k) Radyoterapi ve kemoterapi alması planlanan ya da almakta olan ve organ nakli planlanan hastaların tedavileri

l) Medikal sorunları için dental konsültasyon istenilen hastalar

m) Dikiş alınması

n) Geçici restorasyon kaybı/kırıklarının ve hareketli protez kullanımına engel olan vurukların aerosol oluşturmayacak şekilde tedavi

o) Ortodontik tedavi görmekte olan hastaların braket ve tellerinin kırılması sonucunda yumuşak dokuda oluşan yaralanmaya bağlı olarak gelişen ağrı ve/veya enfeksiyon

p) Yeni doğan dudak- damak yarıklı hastaların beslenme plağı uygulamaları

q) Çene eklemi luksasyonu

r) Biyopsi (Malignite şüphesi bulunan durumlarda) şeklinde tanımlanmıştır.

DİŞ HEKİMLERİ NE ZAMAN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK?

Diş hekimlerinin ve fizyoterepistlerin 1 Eylül’de göreve başlaması planlanıyor. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Yorumlar