Dikkat! Evden çalışırken sağlığınızdan olmayın

Evde çalışma döneminde bazı kurallara dikkat edilmezse, sağlık ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. İşte evden çalışırken sağlığınızdan olmamak için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar

Dikkat! Evden çalışırken sağlığınızdan olmayın - Sayfa 1

Diz üstü bilgisayarınız alıp bazen koltuğa uzanmayı hayal edebilirsiniz, ya da yere uzanmak. Bir daha düşünün, bu çok iyi bir tercih olmayabilir.

Dikkat! Evden çalışırken sağlığınızdan olmayın - Sayfa 2

Dolayısıyla evde çalışma ortamınızı uygun şartlarda düzenlemezseniz ve bazı hatalı alışkanlıklarınıza devam ederseniz, iş yerinde bilgisayar başında uzun süreler çalışmaya bağlı olarak gelişen sırt, boyun ve bel ağrılarını daha çok, hatta daha şiddetli yaşamanız mümkün.

Dikkat! Evden çalışırken sağlığınızdan olmayın - Sayfa 3

Peki bel ve boyun sağlığımız için ev ortamında nasıl bir çalışma düzeni sağlamalı, hangi hatalı alışkanlıklarımıza son vermeliyiz? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, Spor Hekimi Prof. Dr. Tolga Aydoğ evde çalışırken dikkat etmeniz gereken 10 kuralı anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.

Dikkat! Evden çalışırken sağlığınızdan olmayın - Sayfa 4

Evinizde yerde, yatakta veya koltukta değil; mutlaka masanızda ve uygun bir çalışma sandalyesinde oturarak çalışın. Aksi halde tüm omurga, kollar, dizler ve kalçalar kötü yük dağılımının etkisiyle daha çok ağrıyacaktır.