Belediye başkanı ve avukatı sopalarla darp edildi

Didim Belediye Başkanı Atabay ve avukatı, bir grubun sopalı saldırısına uğradı. Şüphelilerden 3'ü yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Belediye başkanı ve avukatı sopalarla darp edildi

Aydın'ın Didim ilçesinde Belediye Başkanı Deniz Atabay ve avukatı, bir restoranda sopalı bir grubun saldırısına uğradı.

Didim Marina'da bulunan bir restorana sopalarla gelen bir grup, Atabay ve avukatı Nizamettin Bulut'a saldırdı.

Saldırganlar, garsonların müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştı. Vücudunda darp izi bulunduğu belirtilen Belediye Başkanı Deniz Atabay ve avukat Bulut, sağlık kontrolü için özel bir hastaneye götürüldü.

İş yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerden 3'ünü yakaladı.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Didim Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Atabay ile avukatının sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı, İl Emniyet ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. CHP olarak tüm kadrolarımızla belediye başkanımızın yanındayız. Bugüne kadar illegal işlere pabuç bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, bazı CHP milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımıyla bugün saat 16.30'da Didim Belediyesi önünde basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

SALDIRININ NEDENİ OTEL RANTI

Saldırının yasalara aykırı olarak yapıldığı için daha önce 15 kez mühürlenen, yargı sürecinin tamamlanmasıyla dün belediye zabıtalarınca bir kez daha mühürlenen otelle bağlantılı olduğunu söyleyen CHP'li Başkan, “Tüm işleri illegal olan bir grup Didim'de ‘İkiz Kuleler’ olarak bilinen kaçak inşaatı yaptı. Defalarca mühürledik. Otele çevirdiler. Otel ruhsatı almaya uygun bir yapı olmadığı için ruhsat alamadılar. Dava açtılar davayı kaybettiler. Biz de mahkeme kararına uyarak dün mühürledik. Akşam misafirlerimle yemek yerken arkamdan saldırdılar” diye konuştu.


 

Yorumlar