Dezenfektandan kuruyan ellere çözüm

Koronavirüs sebebi ile el hijyeni daha da büyük önem kazandı. Bu sebeple virüs bulaşmasından korunmak için el dezenfektanı normalin üzerinde kullanılıyor. Sürekli sabunla yıkanan eller, kolonya kullanımı ve el dezenfektanı kullanımı ellerin kurumasına sebep oldu. Kuruyan eller için doğal çözümler

Google Haberlere Abone ol
Dezenfektandan kuruyan ellere çözüm

Koronavirüs salgını sebebi ile ile el hijyeni çok önem kazandı. Bu sebeple sürekli yıkanan eller, kolonya kullanımı, el dezenfektanının sık kullanılması ellerin kurumasına sebep oldu. Peki kuruyan ellere doğal çözüm nedir? İşte kuruyan, çatlayan ellere doğal reçeteler

Uzmanlar, koronavirüsten korunmak için en önemli unsurun el hijyeni olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Dolayısıyla, eller daha sık yıkanıyor, kolonya ile dezenfekte ediliyor ve el dezenfektanları ile virüslerden korunmak amaçlanıyor. Hal böyle olunca ellerde istenmeyen kuruma ve çatlamalar meydana geliyor. Bunun önüne geçmek doğal yollar ile mümkün. Sadece bir kaç malzeme ile doğal nemlendiriciler hazırlayabilirsiniz.

Öncelikli doğal malzeme zeytinyağı. Her evde mutfakların baş tacı doğal zeytinyağı aynı zamanda doğal ve çok güçlü bir nemlendirici. Zeytinyağı ile elleri nemlendirmek için tek yapmanız gereken 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı şekeri avucunuzun içinde yedirerek ellerinize masaj yapmanız. Ellerinizin doğal nemini geri kazandığını hissettiğinizde ellerinizi ılık su ile durulayabilirsiniz.

doğal el bakım kremi

Bir diğer doğal öneri ise limon, bal ve karbonat karışımından oluşan krem. Yeterli miktarda bal karbonat ve limon suyunu karıştıtrarak krem kıvamı elde edip nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

Ellerin ve hatta yüzün kaybolan nem dengesini tekrar kazanmak için kullanılan diğer doğal krem ise; Zeytinyağı, bal ve yumurta sarısı. Her evde kolayca bulunan bu malzemeler sayesinde nemlendirici kremlere tonlarca para ödemek zorunda kalmadan yumuşacık eller ve yüze kavuşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir kasenin içinde zeytinyağı, yumurta sarısı ve balı karıştırarak cildinize uygulamak ardından ılık su ile temizlemek. Aynı işlemi avakado, şeker ve bal karışımı ile de yapmak mümkün. Avakado içinde bulunan mineraller cildin beslenmesini de sağlayacaktır.

doğal nemlendirici

Muz ve zeytinyağı karışımı da çok pahalı kozmetik ürünlerden kurtulmanızı sağlayacak doğal ürünler. Denediğinizde bir daha kozmetik ürünlere para vermeyeceksiniz.

Gülsuyu ellerde kaybettiğiniz nemi geri kazanamak için kullanabileceğiniz bir başka doğal ürün. Cildinizi mümkün olan sıklıkla gül suyu ile nemlendirebilirsiniz. Gülsuyu aynı zamanda cilde tonik görevi de görecektir. Antibakteriyel özelliği olan gülsuyu cildin doğal nemini geri kazandırır. Gülsuyunu direk olarak ellerinize dökerek ovalayıp nemlendirme sağlayabilirsiniz.

Yorumlar