Dezenfektan nasıl hazırlanır

Dezenfektan nasıl hazırlanır, malzemeleri nelerdir. Son günlerde artan salgın sonrası dezenfektan stokları ile ilgili sorunlar yaşanmaya başladı. Peki evde dezenfektan yapmak mümkün mü, nasıl hazırlanır, malzemeler, ve tarifi nasıldır? İşte detaylar

Google Haberlere Abone ol
Dezenfektan nasıl hazırlanır

Dezenfektan nasıl hazırlanır? Koronavirüs salgınının tüm dünyada yayılmasının sürmesinin ardından el dezenfektanları stokları ile ilgili sorun başgösterdi. Ancak Dünya Sağlık Örgütü el dezenfektanlarını evde yapmanın mümkün olduğunu ve tarifini verdi. Buna göre, evde dezenfektan nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, tarifi. İşte dezenfektan yapımı ile ilgili detaylar.

DEZENFEKTAN NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler

1 lt izopropil alkol (%99.8)

55 ml oksijenli su (%3 hidrojen peroksit)

19 ml gliserin 266 ml içme suyu 

Evde Dezenfektan Maliyeti: Yaklaşık 60 TL

Yapımı, Tarifi

Öncelikle 1 lt. izopropil alkolü 1,5 litrelik bir kaba dökülür.  Daha sonra 55 ml oksijenli su ilave edilir. Ardından 19 ml gliserin ilave edilir. Son olarak içme suyu da eklenir ve ağızı sıkıca kapatıldıktan sonra kuvvetlice çalkalanarak malzemelerin biribirine özleşmesi sağlanır. Evde yapılan doğal dezenfektanınız kullanıma hazır. 

Dünya Sağlık Örgütünün Koronanavirüsü pandemi ilan etmesinin ardından yaşanan dezenfektan stok sorunu için evde dezenfektan üretmek için gerekli formülü tüm dünya ile paylaştı. Yukarıda verilen malzemeler ve tarif WHO(DSÖ) nün evde dezenfektan yapmak için vermiş olduğu tariftir.

Kaynak: DSÖ

Yorumlar