Devlet Bahçeli: Ayasofya mutlaka ibadete açılmalı

MHP Genel Başkanı Bahçeli "MHP'nin görüşü çok nettir. Ayasofya Camisi, Müslüman gönüllerle buluşmalı, kapısı ibadete mutlaka açılmalıdır." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli: Ayasofya mutlaka ibadete açılmalı

Ayasofya Camii'nin yeniden aslına dönüştürülmesi için başlatılan tartışmalara MHP Genel Başkanı Bahçeli 'de dahil oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Ayasofya Camisi’nin tasarruf hakkı sadece Türkiye’ye aittir. Ayasofya Cami hakkında Yunanistan’ın dayatmaları, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu hem inancımıza hakaret hem de milli egemenlik haklarımıza ayıplı bir saldırıdır'' dedi.

Ayasofya ile ilgili açıklamada bulunan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

''Ayasofya Camisi’nin tasarruf hakkı sadece Türkiye’ye aittir. Başka mihrak ve ülkelere yalnızca halt yemek düşecektir.İnanç zafiyeti yaşadıklarından cami ile müze arasında gelgit yaşayan, hatta Ayasofya’nın cuma günü cami, pazar günü de Kilise olması yönünde kanaat bildiren sakat ve soysuz teklif sahiplerine de maalesef esefle tesadüf edilmiştir. Ayasofya Cami hakkında Yunanistan’ın dayatmaları, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu hem inancımıza hakaret hem de milli egemenlik haklarımıza ayıplı bir saldırıdır. Ayasofya Camisi’nin müze işleviyle UNESCO dünya kültürel miras listesinde yer almasının herhangi bağlayıcı yanı da bulunmayacaktır. Müzeden cami, camiden de müze olamayacaktır.''

Yorumlar