Deprem bölgesindeki yardım süreci devam ediyor

STK'lerin deprem bölgesindeki yardım seferberliği sürüyor

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesindeki yardım süreci devam ediyor

Sivil toplum kuruluşları (STK), 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Merkezi Yozgat'ta bulunan Eczacı Çözüm Derneği, depremin ilk günü Adıyaman'a içerisinde ilaç, çocuk maması, medikal malzeme, çocuk ve yetişkin bezi, gıda ve battaniye bulunan uçakla yardım ulaştırdı.

Depremin ikinci gününde Osmaniye ve Elbistan'a gıda, ilaç, çocuk maması, çocuk ve yetişkin bezi dolu tır gönderen dernek, Adıyaman'a da ikinci bir uçakla sahra hastanesi ve sahra eczanesi olarak kullanılacak çadır, jeneratör ve gerekli tüm gereçler ile ilaç ve tıbbı malzemelerden oluşan yardım götürdü.

Dernek ayrıca Türkiye'de hizmet veren 42 bin eczacının bağışlarıyla Türk Eczacıları Birliği ve 54 eczacı odasının işbirliğiyle deprem bölgelerinde kurulan sahra eczanelerine ulaştırılmak üzere 2 uçak, 1 tır ve 7 kamyon ilaç, çocuk maması, hijyen malzemeleri, diş macunu ve diş fırçası, iç çamaşırı ve tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

Gönderilen yardım malzemeleri, bölgede kurulan 26 sahra eczanesinden 22'sine, ihtiyaca göre dernek yönetimi ve gönüllüleri tarafından teslim edildi.

Dernek, bölgedeki depremzedelerin ilaçsız kalmaması için İçişleri Bakanlığından talep edilen ve derneğe tahsis edilen 40 motokurye ve 20 off-road aracı ile Kahramanmaraş ve Hatay'da 25 ilçe, 456 köy ve 20 çadır kente ve çok sayıda hasta vatandaşa özel olarak ilaç gönderimini koordine etti.

Yozgat'a giden depremzedelere de destek olan dernek, kentteki STK'lerle ortak yürüttüğü yardım çalışmaları kapsamında ilaç, çocuk maması ve bezi, çeşitli kıyafet ve gıda desteği sağlarken, ev tedarik edilen depremzedelere de beyaz eşya yardımında bulundu.

Merkezi Şanlıurfa'da bulunan Efendi Derneği de depremin ilk gününden itibaren 100'e yakın ekibi ve gönüllüleri ile deprem bölgelerinde insani yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürdü.

Dernek 2 bin kişiye sıcak yemek yapan aşevinin yanı sıra çadır, battaniye, soba, odun, su, meyve suyu, giyecek ve çocuklara oyuncak yardımında bulundu.

Yorumlar