Deprem bölgesinde son durum nedir? Bakan Akar açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar deprem bölgesindeki gidişat hakkında açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesinde son durum ne? Bakandan açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Hatay'daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı.

Büyük bir felaketle karşı karşıya olunduğunu belirten Akar, milletçe omuz omuza, devlet ve millet olarak bir bütün halinde çalışarak bu felaketin üstesinden gelineceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı olarak depremin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarını aldıktan sonra sabah erken saatlerde bakanlık bünyesindeki Kriz Yönetim Merkezi'ni açtıklarını ve çalışmaları başlattıklarını anlatan Akar, "Yapılan durum muhakemesi sonrasında ilk ihtiyacımızın bölgeye kurtarma ekiplerinin personelini ve teçhizatıyla insani yardım malzemelerini taşımak olduğunu gördükten sonra süratle gerekli emirleri vermek suretiyle bir hava yolu yardım köprüsünü kurduk. Şu anda bu yoğun şekilde çalışmalarını sürdürmektedir." diye konuştu.

A400M'ler dahil bütün uçakları seferber etmek suretiyle hava şartlarının etkisinden uzak olan hava meydanlarına bütün personel ve malzeme naklini başlattıklarını aktaran Akar, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar toplam 2 bin 600 kurtarma personeli, 78 araç ve diğer malzemeyle ihtiyaç sahibi olan noktalara taşınmış bulunmaktadır. Batıdan, özellikle aldığımız malzemeyi ve personeli İncirlik ve Gaziantep havaalanlarına, bugün öğleden sonra da hava şartlarının elvermesiyle açılan Malatya'ya taşımaya başladık. Uçak seferlerimiz devam ediyor. Bu konuda toplam elimizde şu an kullandığımız 75 hava aracı var, helikopterler, TİHA'lar dahil. Bunları da kullanmak suretiyle ihtiyaçları karşılamak üzere toplam 213 sorti icra edilmiş bulunmaktadır."

Uçakların geri gidişlerinde olabildiğince hastaları ve yaraları da hastanelere taşıdıklarını dile getiren Akar, aynı zamanda batıya gitmek isteyen vatandaşlara da uçakları kullandırdıklarını söyledi.

 

Yorumlar