DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması kazananlar belli oldu

DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'nda ödül kazananlar açıklandı. Ödüller düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Google Haberlere Abone ol
DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması

DenizBank ile Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) işbirliğinde düzenlenen "6. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması"nın ödülleri, törende sahiplerine verildi.

CVK Park Bosphorus Oteli'nde gerçekleşen ve çok sayıda ünlü ismin katıldığı törenin açılış konuşmalarını TÜRSAK Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan ile DenizBank Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Ateş yaptı.

Toplam 160'dan fazla senaryonun gönderildiği yarışmada "İlk Senaryo Yarışması Birincilik Ödülü", "Tuhaf Bir Gece"nin yazarı Nil Deniz Demirel'e verildi.

"İlk Senaryo Yarışması Özel Ödülü"ne ise "İstasyon"u yazan Yener Şentürk layık görüldü.

"Dizi-Mini Dizi Yarışması Birincilik Ödülü", "P2P" senaryosunu yazan Ali Tansu Turhan ve Burcu Oğuz'a verilirken, "Dizi-Mini Dizi Yarışması Özel Ödülü"nü ise "Oyuncak Dünya"nın yazarı Salihcan Sezer aldı.

Başkanlığını yönetmen, senarist Ozan Açıktan'ın üstlendiği "İlk Senaryo Yarışması" jürisinde Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, DenizKültür Yöneticisi Burcu Hancı, oyuncu Ege Kökenli, öykü ve senaryo yazarı Sema Ergenekon, oyuncu, yönetmen ve yazar Tamer Levent ile yönetmen Türkan Derya senaryoları değerlendirdi.

"Dizi-Mini Dizi Senaryo Yarışması"nın jürisinde ise yapımcı Başak Abacıgil, O3 Medya Dramalar Direktörü Çiğdem Geyik, oyuncu Melis Sezen, sanat yönetmeni Nilüfer Ayşe Çamur, yönetmen ve yazar Özer Feyzioğlu ve oyuncu Salih Bademci yer aldı.

"İlk Senaryo Yarışması Birincilik Ödülü"nü kazanana 20 bin lira, "Dizi-Mini Dizi Yarışması Birincilik Ödülü" için ise 30 bin lira ödül verildi.

Tören, müzisyen Murat Evgin ve Eser Taşkıran'ın performansıyla son buldu.

"BU YARIŞMAYLA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ"

Törenin ardından TÜRSAK Başkanı Okan, bu yıl altıncısı düzenlenen festivali önemli bulduklarını belirterek "Biz bu yarışmayla köprü vazifesi görüyoruz. İlk senaryosunu yazan, ilk filmini yapan arkadaşları doğru insanlarla bir araya getirip doğru yollarda kendi adımlarını atmasını sağlıyoruz." dedi.

Okan, bu projeye yıllardır desteğini sürdüren DenizBank CEO'su Ateş'e teşekkürlerini iletti ve "Bu zor zamanlarda bu tür projelere maddi destek sağlamak kolay değil. Bizler de aldığımız destekle projemizi ilerleyen yıllarda devam ettirmeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı.

Jüri üyelerinden oyuncu Salih Bademci ise ilk defa jüri üyeliği yaptığını dile getirerek "Eser değerlendirme açısından çok yetkin miyim bilmiyorum ama benim için çok keyifli ve eğlenceli bir deneyimdi." şeklinde konuştu.

Bademci, "Eserlerin hepsini çok başarılı bulduğumu söylemem lazım. Aralarında çok özgün olan, orijinal senaryo kurgusu olan işler vardı." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar