Deniz Baykal Libya'ya asker gönderilmesine destek verdi

Eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesine destek açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Baykal'dan Libya'ya asker gönderilmesine destek

Libya'daki meşru hükümet olan Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Güvenlik ve Askeri İşrbiliği Anlaşması imzalayan Türkiye, meşru hükümetin talebi üzerine Libya tezkeresini Meclis'e getirdi.

CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi milletvekillerinin karşı çıkarak hayır oyu verdiği Libya tezkeresi AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edilmişti. Geçtiğimiz gün canlı yayınb programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerinin Libya'ya gitmeye başladığı bilgisini vermişti.

CHP'nin şiddetle karşı çıktığı Libya tezkeresine destek veren isimlerden biri Deniz Baykal oldu. Eski CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal, hala partisinin Antalya milletvekilliği görevini yürütmeye devam ediyor. Partisinin aksine Libya tezkeresine sürpriz bir destek veren Baykal, "Libya'yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum" ifadesini kullandı.

Yeniçağ Gazetesi'nden Orhan Uğuroğlu'na konuşan CHP'nin eski lideri Baykal, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

"EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM"

Partisinin aksine AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edilen Libya tezkeresine destek veren Deniz Baykal, Libya'nın paranın ötesinde Amerika'nın ambargo koyduğu bir ülke olduğunu hatırlattı. Kıbrıs çıkartmasının ardından ABD ambargosunu delen Libya'nın devrik lideri Kaddafi'nin "müthiş bir yiğitlik" yaptığını kaydeden Baykal, "Buna tanık olmuş biri olarak yıllar sonra NATO'nun Libya'ya operasyon yapmasını ve Türkiye'nin oradaki konumunu izlerken müthiş üzüntü duydum. NATO yukarıdan Libya'yı bombalarken Kaddafi onun bunun ayakları altında kalmış görüntülerini izlerken içim nasıl acıdı anlatamam size. Siyasetin ne kadar acımasız ne kadar vahşi bir şey olduğunu orada bir kez daha anlamış oldum. İnşallah Libya halkı hak ettiği onurlu yaşamı, özgürlüğü yaşar. Libya çok önemli bir ülke, Afrika'nın giriş kapısı. Libya'yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum. BM'nin, Libya'daki desteklediğimiz hükümeti meşru görmesi çok önemli." açıklamasında bulundu.

Yorumlar