Demokrat Parti'den BBP'ye ziyaret

- DP Genel Başkanı Uysal, BBP Genel Başkanı Destici'yi ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Demokrat Parti'den BBP'ye ziyaret

ANKARA (AA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti.

Destici'yi BBP Genel Merkezi'ndeki makamında ziyaret eden Uysal, ülkede yaşanan sürecin herkese tarihin seyrini değiştirme imkanı verdiğini ve bu sürecin birçok riski de bünyesinde barındırdığını belirtti.

Uysal, Türkiye'de siyasetin daraldığı noktada, özellikle maddi imkanlar ile medyaya erişim konusunun ana muhalefet ve iktidar çerçevesinde şekillendiğini savundu.

- BBP, 29 Ocak'ta 25'inci yılını kutlayacak

Destici ise DP ile her zaman yakın bir diyalog içerisinde bulunduklarını vurgulayarak, Türkiye'nin, Türk ve İslam coğrafyasının her konusuyla ilgili azami müşterekleri olduğunu ifade etti.

DP'nin Türkiye'de demokratikleşmenin, sivilleşmenin, çok partili siyasi hayata geçişin öncüsü olduğuna değinen Destici, bu yolda birçok bedelin ödendiğini anlattı.

Türkiye'nin yakın coğrafyasında önemli gelişmelerin yaşandığını kaydeden Destici, Suriye ve Irak'taki gelişmelerin Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü yakından ilgilendirdiğini aktardı.

Destici, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "Kudüs hadisesi hiçbir Müslümanın kabul edemeyeceği bir zorbalık." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar