Demokrasi nöbeti devam ediyor

Darbe girişimine karşı sürdürülen "demokrasi nöbeti" Taksim'de devam etti

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi nöbeti devam ediyor
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Taksim'de vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi. Bazı kurum ve kuruluşlar meydana gelen vatandaşlara ücretsiz su ve yemek ikram etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan sahneden alanda bekleyenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yaptığı açıklama canlı olarak verildi.

Vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler dinletildi. Ellerinde Türkiye bayraklarıyla bekleyen vatandaşlar, "Türkiyem" ve "Ey Oğul" şarkısına eşlik ederek, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Meydanda toplanan kalabalık, "Darbelere karşı direneceğiz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "En büyük asker, bizim asker", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve ''Darbeye hayır" şeklinde sloganlar attı, çeşitli pankartlar taşıdı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve aralarında sanatçıların da bulunduğu çok sayıda ünlü isim vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar da Türk Bayraklarıyla alanda yer alırken, yönetmenler İsmail Güneş ve Mesut Uçakan gibi isimler de Taksim'e gelerek "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

Yorumlar