Demirtaş 'ortak mitingler' istedi, Kılıçdaroğlu 'tamam' dedi

Demirtaş'ın muhalefete yaptığı ortak mitingler önerisinden saatler sonra Kılıçdaroğlu'ndan cevap geldi. Kılıçdaroğlu 4 Aralık'ta mitinglere başlayacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'ın talebiyle CHP mitinglere başlıyor

HDP eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefete ortak miting yaparak hükümeti istifaya davet etmeleri için çağrı yaptı.

HDP’nin tutuklu eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, kur kriziyle birlikte kamuoyunda yükselen itirazların ardından muhalefet partilerine miting çağrısı yaptı.

Muhalefeti yedi bölgede yedi ortak miting yapmaya çağıran Demirtaş, partilerin genel başkanlarına "Hiç değilse Meclis'te temsil edilen muhalefet partilerinin genel başkanlarının, ortak bir basın toplantısıyla hükümeti istifaya çağırmalarının ve yedi bölgede yedi ortak miting yaparak halkla birlikte derhal seçim istemelerinin önünde bir engel mi var? Bugün değilse ne zaman?" dedi.

KILIÇDAROĞLU: 4 ARALIK'TA BAŞLIYORUZ

Demirtaş'ın çağrısına birkaç saat içerisinde Kılıçdaroğlu'ndan cevap geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Londra'daki tefecilerin temsilcisi" olduğunu söyledi. CHP'den alınan bilgiye göre 4 Aralık'ta Mersin'den başlayarak 'erken seçim' mitingleri yapılacak. 

Erdoğan'ın 'dolar baronlarına hizmet ettiğini' söyleyen Kılıçdaroğlu, "Türk Lirası ne kadar pul haline gelirse Erdoğan o kadar memnun oluyor. Bankada doları olan köşeyi dönüyor. Bir günde yüzde 20-25 kâr elde ettiriyor. Kime hizmet ettiği belli. Sen Türkiye’yi birilerine peşkeş çekiyorsun, biz buna isyan ediyoruz. Kendi ülkende, kendi vatandaşına dolarla borçlanma dedim. Hani sen yerliydin, hani sen milliydin? Hani bu ülkenin parası Türk Lirası'ydı? Erdoğan şahsım hükümeti Londra'daki bir avuç tefecinin temsilcisidir" dedi. "Seni ve şurekanı seçime zorlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım" diyen Kılıçdaroğlu, 4 Aralık'ta Mersin'den başlayarak mitingler yapacaklarını duyurdu.


 

Yorumlar