Demirtaş cezaevine düşünce Yasin Börü'yü hatırladı

HDP Eski Genel Başkanı Demirtaş, cezaevine düştükten yıllar sonra Yasin Börü'yü hatırladı.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş cezaevine düşünce Yasin Börü'yü hatırladı

HDP Eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinde düştükten yıllar sonra, verdiği talimatla katledilmesine neden olduğu Yasin Börü'yü ilk kez hatırladı.

Millet İttifakı'na açıktan ortaklık hazırlığında olduğu iddiasıyla gündeme gelen HDP kanadında 'ılımlı' mesajlara bir yenisi eklendi. Eski eş başkan Selahattin Demirtaş, bizzat talimatını verdiği 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü için 6 yıl sonra açıklama yaptı.

Kamuoyunda 'günah çıkarma' olarak nitelendirilen o demeçte Demirtaş, 'Yasin Börü'nün acısını bilirim' ifadelerini kullandı. Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP'den, İYİ Parti'ye yönelik verilen mesajlara bir yenisi daha eklendi.

'Meral Hanım'a misafir olurdum'

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, siyasi liderlerin insani ilişkiler çerçevesinde bir araya gelmesi gerektiğini söylerken “Mesela ben dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve “Kahvaltıya geldik” derdim” ifadesini kullanmıştı. Demirtaş yeni bir mesaj daha verdi.

'Her şeye rağmen oturup konuşmalı'
Ortak noktada buluşmayı işaret eden eski eş başkan Medyascope’a "Acılarda ortaklaşamayanlar ne sevinçlerde ortaklaşabilir ne de yarınlarda. Her şeye rağmen oturup konuşmak, birbirini tanımaya, anlamaya çalışmak erdemli bir duruştur. Sorunların diyalog ve müzakereyle çözümüne katkı sunmak, her siyasetçinin asli ve ahlaki görevidir'' diye konuştu.

'Eren'in Yasin'in acısını bilirim'

Demirtaş şöyle devam etti: "Ben Eren Bülbül’ün de Yasin Börü’nün de acısını bilirim. Askerin, polisin, sivilin, Kürt gençlerinin ve her canın kutsallığını ve ailelerinin tarifi imkansız acısını da bilirim. Bilmesem insanlığımdan eksilmiş olurum. Hepsi bu toprakların ortak acısı''

Ne olmuştu?

Türkiye'nin toplumsal birlik ve beraberliğine yönelik son yılların en önemli provokatif olaylarından biri olan 6-7 Ekim olayları zihinlerdeki yerini halen koruyor. HDP'nin çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014'te YPG/PKK mensuplarının eğitildiği Kobani (Ayn el Arap) bahane edilerek Türkiye genelinde 35 ilde PKK/PYD yandaşları ülke çapında şiddet olaylarının yaşanmasına sebep oldu.

Yorumlar