Dembele Müslüman mı, aslen nerelidir?

Katar'da devam eden Dünya Kupası'nda Fransız Milli Takımı kadrosunda yer alan Dembele'nin Müslüman olup olmadığı merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Dembele Müslüman mı, aslen nerelidir?

Dembele Müslüman mı, aslen nerelidir, kimdir soruları Dünya Kupası maçlarıyla birlikte bir kez daha gündem oldu. Katar'da devam eden maçlarda yeşil sahaları renklendiren isimlerden biri de Barcelona'nın yıldızı Dembele oldu. Dembele'nin Müslüman olup olmadığı ise en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Masour Ousmane Dembélé 15 Mayıs 1997 tarihinde dünyaya geldi. 

Şu anda Barcelona takımında forvet pozisyonunda görev yapıyor. 

Profesyonel kariyerine 2014 yılında Rennes II kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Rennes, Borussia Dortmund kulüplerinde oynadı.

2017 yılında 105+40 milyon € karşısında FC Barcelona takımına transfer oldu.

Moritanya, Senegal ve Mali kökenlidir.

DEMBELE MÜSLÜMAN MI?

Dembele Müslüman olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmıştı. 

Basın toplantısı düzenleyen Dembele, Müslüman olduğunu ve İslamiyet ile terörün bağdaştırılamayacağını belirterek, "Yaşananlar, herkes için büyük hayal kırıklığıydı. Hatta, Müslümanlar için daha da fazla. Bildiğim tek şey, teröristlerin hiçbir şekilde kazanmasına izin verilmez." dedi.

 Bombalı saldırıları düzenleyenlerin İslamiyet'i kötü göstermeye çalıştığını kaydeden 28 yaşındaki futbolcu, "Teröristler, Müslüman olduğunu iddia edemez. Dinimize leke sürmeye çabalıyorlar ve bu nedenle masum vatandaşlara böyle yıkıcı zararlar veriyorlar. Hatta medya bile, İslam'ı olumlu bir şekilde göstermiyor." eleştirisinde bulundu.

Müslümanlığın cihatçı örgütlerle bir tutulmaması gerektiğini vurgulayan Dembele, "Cihatçılar, bizim de düşmanımız ve bizi de öldürüyorlar. Onlarla bizi karıştırmayın." şeklinde görüşünü aktardı.

DÜĞÜNÜ ÇOK KONUŞULMUŞTU

Dembele'nin İslam’i düğünü çok konuşulmuştu.

İspanya La Liga ekibi Barcelona'nın Fransız yıldızı Ousmane Dembele,  23 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen törenle dünya evine girmişti.

Fransa doğumlu olan Dembele'nin annesi Senegalli, babası ise Moritanyalı.

Dembele Müslüman mı, aslen nerelidir?
Dembele Müslüman mı, aslen nerelidir?

 

Dembele'nin eşinin ailesi tarafından gelen istekle İslami gelenekler çerçevesinde yapılan düğün töreninden fotoğraflar paylaşıldı.

Ünlü futbolcunun medyaya düşen düğün fotoğraflarında İslam’i simgelerin olması oldukça ilgi çekti. 

Yorumlar