Dayı filmi kimin hayatı, gerçekte kimin hikayesi anlatılıyor, Dayı kim, gerçek mi, kurgu mu?

Dayı filmi kimin hayatı, kimin hikayesi anlatılıyor, Dayı kim, gerçek mi, kurgu mu? Dayı: Bir Adamın Hikayesi filmi başlıyor, fragmanı yayınlandı. Peki, Dayı: Bir Adamın Hikayesi kimi anlatıyor, kimin hayatı?

Google Haberlere Abone ol
Dayı filmi kimin hayatı, gerçekte kimin hikayesi?

Dayı filmi kimin hayatı, kimin hikayesi anlatılıyor, Dayı kim, gerçek mi, kurgu mu?? Dayı: Bir Adamın Hikayesi filmi başlıyor, fragmanı yayınlandı. Yeni bir "kabadayılık filmi" olan Dayı filmi şimdiden merak uyandırmaya başladı. Peki, Dayı filmi kimin hayatı, kimin hikayesi anlatılıyor, Dayı kim, gerçek mi, kurgu mu?

DAYI FİLMİ GERÇEKTE KİMİN HİKAYESİ?

Merakla beklenen, Dayı: Bir Adamın Hikayesi'nin fragmanı yayınlandı. Film 10 Aralık'ta seyirciyle buluştu.

Başrolünde Ufuk Bayraktar’ın yer aldığı, Gizem Karaca, Ahmet Varlı, Beste Bereket ,Turgut Tunçalp, Murat Akkoyunlu, Ümit Çırak ve Timur Ölkebaş gibi oyuncu kadrosuna sahip Dayı: Bir Adamın Hikayesi filmi 10 Aralık'ta vizyonda olacak.

Dayı filmi kimin hayatı, kimin hikayesi anlatılıyor, Dayı kim, gerçek mi, kurgu mu?
Dayı filmi kimin hayatı, kimin hikayesi anlatılıyor, Dayı kim, gerçek mi, kurgu mu?

 

Ubay Film Yapım ve Zyef Film’in ortak yapımı olan Dayı: Bir Adamın Hikayesi fragmanı merak uyandırdı.

Cesareti, merhameti ve adalet duygusu daha küçük yaştayken içine yerleşmiş olan kahramanımızın köydeki haylazlıklarından bıkmış olan ailesi, onu çalışması için İstanbul’da kahvehanecilik yapan köylüleri Seyfi’nin yanına gönderirler. Böylece kahramanımız çeşitli olaylar silsilesiyle kabadayılar alemine girecek ve alemdeki zirveye yükseliş hikayesi başlayacaktır.

Dayı filminin hikayesi klişe yer altı dünyası hikayelerinden birini anlatıyor.

Filmin ilginç yanı ise "gerçek bir hikaye"den alınmış olmasıdır.

CEVAHİR'İN BABASININ HİKAYESİ

Dayı filmi, Cevahir Bayraktar'ın babasının hikayesini anlatıyor. Film, gerçek hikayeye tamamen bağlı mı yoksa eklemeler yapıldığı konusu çok net değildir.

Film, klasik Türk filmlerindeki iyilerle kötülerin mücadelesini sergiliyor.

Yer altı dünyasında nam salmış bütün kabadayı ya da çete reislerinin buna benzer bir hikayesi mutlaka vardır.

Bazılarının çok abartılsa da bazılarının da hakketmediği şekilde efsaneleştiği söylenebilir.

RAMİZ KARAESKİ Mİ?

Canlandırılan kişinin Ezel dizisindeki Ramiz Dayı yani Ramiz Karaeski olduğu yönündeki iddialara Ufuk Bayraktar cevap vermişti.

Bayraktar, anlatılan kişinin 2010-2011 yılları arasında Ezel dizisinde canlandırdığı Ramiz Dayı karakteriyle alakası olmadığını, karakteri yaratırken babasından esinlendiğini, adil ve sevilen bir kabadayının hikâyesini anlattığını açıklamıştı.

Kimin hikayesi olabilir; 

Kimin hikayesi olduğuna yönelik kesin bilgi bulunmamasına karşın; hikayenin Ezel filmindeki Ramiz Karaeski'nin hikayesiden esinlendiği söyleniyor. 

Bir diğer iddia ise; filmin yapımcısı Ufuk Bayraktar'ın babasının hayat hikayesinden esinlenerek yaptığı bir yapıt olduğu yönünde. 

Ufuk Bayraktar'ın babasının benzer bir hayat hikayesi olduğu söyleniyor.

Yorumlar