Davutoğlu'na zor soru: Hani zihninden dahi geçirmeyecektin?

Ahmet Hakan, dün bir konuşmasında, "Erdoğan'a boyun eğmeyeceğiz" diyen Davutoğlu'nun Başbakanlık görevini bırakırken, "Benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak" şeklinde iddialı sözlerini hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Hani zihninden dahi geçirmeyecektin?

Başbakanlık görevini bırakırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sadakat sözleri veren ancak kurduğu yeni partiyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bile geri de bırakmakla eleştirilen Ahmet Davutoğlu'na ilginç bir hatırlatma geldi. Ahmet Hakan, dün bir toplantısında "Erdoğan'a boyun eğmeyeceğiz" diyen Ahmet Davutoğlu'na, başbakanlıktan ayrılırken söylediği, "Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak” şeklindeki sözlerini hatırlattı ve "E hani zihninden bile geçirmeyecektin Ahmet Davutoğlu" şeklinde sordu?

İşte Ahmet Hakan'ın, "E hani zihninden bile geçirmeyecektin Ahmet Davutoğlu?" başlıklı o yazısından ilgili bölüm:

Ahmet Davutoğlu, başbakanlık görevini bırakırken şunları söylemişti:

“Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak”.

E hani zihninden bile geçirmeyecektin Ahmet Davutoğlu

Bu sözleri duyduğumda...

“Breh! Breh! Breh” demiştim.

Ardından da eklemiştim:

“Adama bak ya! Makamını bırakırken bile çok büyük bir sadakat yemini ediyor. Vay vay vay! Aziz falan mı bu adam? Nefsini ayaklar altına almak olur da bu kadar mı olur?”

Fakat heyhat!

Bırak ağzını, bırak dilini... Zihnini bile “Erdoğan aleyhinde” çalıştırmayacağına dair büyük ama çok büyük söz veren Ahmet Davutoğlu, dün partisinin toplantısında Erdoğan’a öyle bir verdi veriştirdi ki...

Kemal Kılıçdaroğlu bile bu kadar verip veriştirmemiştir.

Erdoğan’ı zorbalıkla, baskıyla, gaddarlıkla Şehir Üniversitesi’ni kapatmakla suçladı. Erdoğan’ı hedef tahtasına koydu. En sonunda da tam üç kez “Erdoğan’a boyun eğmeyeceğiz” diye ortalığı inletti.

“Zihnimden bile Erdoğan aleyhine tek bir şey geçirmeyeceğim” diye söz vermiş olan Ahmet Davutoğlu’nun...

Boyun eğmeyeceğine dair verdiği söze kim inanır?

RUSYA SURİYE'DE ELE GEÇİRDİĞİ TANKLARI SERGİLİYOR

 

Yorumlar