Davos Dünya İletişim Forumu

- TRT Genel Müdür Yardımcısı Eren: - "Uluslararası medya, izleyici gözünde güvenini kaybetti" - "TRT World olarak tuzaklara düşmeden deneyimli gazetecilerimizle dünyaya alternatif ses olmak üzere yola çıktık"

Google Haberlere Abone ol
Davos Dünya İletişim Forumu

CENEVRE (AA) - TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, uluslararası medyanın, izleyici gözünde güvenini kaybettiğini söyledi.

Eren, TRT World'un Medya Paneli partneri olduğu Davos Dünya İletişim Forumu'nda, dünya medyasındaki "sahte ve manipülatif" haberlere ilişkin sunum yaptı.

Uluslararası düzeydeki iletişim profesyonellerini buluşturan ve bu yıl İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen forumdaki sunumunda Eren, katılımcılara uluslararası medyanın izleyici gözünde güvenini nasıl kaybettiğini örnekleriyle anlattı.

Eren, uluslararası medyanın sahte haberler konusunda önemli bir sınavdan geçtiğine işaret ederek, medyanın yeniden itibarını kazanması için bu tür haberlere karşı sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Eren, özellikle günümüzde dünya medyasının kendi ajandalarını merkeze koyarak verdiği haberlerin tarafsızlık ilkesine gölge düşürdüğünü ifade etti.

Manipülatif haberlerin de en az sahte haberler kadar tehlikeli olduğunu vurgulayan Eren, yayınlarda bu konulara özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

TRT World'un insanı merkeze koyan yayın ilkesiyle yayına başladığını dile getiren Eren, "TRT World olarak bu tuzaklara düşmeden, deneyimli gazetecilerimizle dünyaya alternatif ses olmak üzere yola çıktık." dedi.

Bu arada, forum dolayısıyla TRT World'un tanıtımının yapıldığı bir stant açıldı.

Forum'da ayrıca, "TRT World Research Centre" tarafından bu yıl hazırlanan ve yeni anayasa sistem değişikliğini anlatan "Turkey's Constitutional Reform' kitapçığı dağıtıldı.

Yorumlar