Darıca Hayvanat Bahçesi açık mı, giriş ücreti bilet fiyatı ne kadar, nerede?

Darıca Hayvanat Bahçesi açık mı, giriş bilet fiyatı ne kadar, nerede veya nasıl gidilir soruları hala bu büyük bahçeyi göremeyenler tarafından sıklıkla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Darıca Hayvanat Bahçesi açık mı, giriş bilet fiyat

Darıca Hayvanat Bahçesi açık mı, nerede veya nasıl gidilir, giriş bilet fiyatları ne kadar? Yaz aylarını dolu dolu geçirmek isteyenler birçok aktivite ve faaliyette bulunuyor. Tatilini dolu dolu geçirmek isteyenlerin yaptıkları etkinlikten biri de hayvanat bahçelerini ziyaret ederek sevimli dostlarımızla tanışmak oluyor.

Peki İstanbul'da böyle bir imkan var mı? İstanbul'da hayvanat bahçesi maalesef yok. Ancak İstanbul'un sınır komşusu Kocaeli'de hayvanat bahçesi var. İstanbul'un merkezinden ortalama iki ve ya 2,5 saatlik bir mesafesi bulunan bu hayvanat bahçesine gidenler mutlu bir şekilde ayrılıyor. Çünkü hemen hemen bütün hayvan türlerinden bulmak mümkün. Sözünü ettiğimiz bu hayvanat bahçesinin adı Darıca Hayvanat Bahçesi'dir. Peki, Darıca Hayvanat Bahçesi Açık mı, Nerede, nasıl gidilir, yol tarifi nasıldır? Bilet fiyatları ne kadar? İşte Darıca Hayvanat Bahçesi'nin yol tarifi: 

Darıca Hayvanat Bahçesi Kocaeli'ye bağlı Darıca İlçesinde bulunuyor. İlçesi, İstanbul'dan Ankara yönüne hareket ederek gidilecek bir yerdir. İstanbul sınırlarını geçtikten sonra Kocaeli'ye varılır. Kocaeli sınırları içerisine giriş yapıldıktan sonra zaten Darıca tabelaları görülecektir. Darıca ilçe merkezine giriş yapıldıktan sonra ise Darıca Hayvanat Bahçesi tabelaları bu kez bizi karşılayacaktır. Bu kez onları takip ederek bahçeye varmak mümkündür.

Darıca Hayvanat Bahçesi açık mı, giriş bilet fiyatı ne kadar, nerede?
Darıca Hayvanat Bahçesi açık mı, giriş bilet fiyatı ne kadar, nerede?

Haritada da görüleceği üzere Darıca ilçesi Pendik ilçesini geçtikten sonrası Çayırova ve Gebze'nin hemen güneyinde sahilde yer alan bir ilçedir. İstanbul'da D-100 Karayolu'nu takip ederek direkt bir şekilde Darıca ilçesine varmak mümkün. 

Darıca Hayvanat Bahçesi açık mı, giriş bilet fiyatı ne kadar, nerede?
Darıca Hayvanat Bahçesi

Darıca Hayvanat Bahçesi ise ya da Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı ise Darıca ilçesinin merkezinde yer alıyor. D-100 karayolundan saptıktan sonra yaklaşık 2-3 kilometre ilerledikten sonra yolun hemen sağında Darıca Hayvanat Bahçesi'ni görmek mümkün.

Darıca Hayvanat Bahçesi giriş bilet fiyatları öğrenci ve tam olarak ikiye ayrılır. Ayrıca bazı kurumlarla anlaşmalı indirimler de var.

 Normal günlük giriş 59 TL'dir.

Öğrenci bilet fiyatı 49 TL.

Engelli bilet fiyatı 25 TL'dir.

Yıllık abonelik yapanlar ise 139 TL'ye alınabilir.

Grup indirimi 47 TL'dir.

Aile Paketi 4 kişilik aile 187 TL'dir.

Darıca Hayvanat Bahçesi şu anda açık ve ziyaretlerine hizmet için faaliyet gösteriyor.

Darıca Hayvanat Bahçesi Google Haritalar Yol Tarifi ise şöyle:

Yorumlar