Dani Alves neden hapiste Dani Alves hakkındaki suçlamalar nedir, ne ile suçlanıyor ceza aldı mı?

Dani Alves ile ilgili son dakika haberi futbol dünyasında bomba etkisi yarattı. Alves, İspanya'da tutuklandı. Alves'in tutuklanması başta futbol dünyası olmak üzere spor camiasında şokla karşılanmıştı. Haberi duyanlar kulaklarına inanamadı. Peki, Dani Alves neden hapiste, ne ile suçlanıyor?

Google Haberlere Abone ol
Dani Alves neden hapiste davada son durum ne?

Dani Alves neden hapiste veya neden tutuklandı soruları futbol dünyasında bu aralar merakla soruluyor. Alves'in tutuklanması futbol dünyasında bomba etkisi yaptı. Alves'in tutuklandığını duyanlar kulaklarına inanamadı. Dünyaca ünlü futbolcu, yüz kızartıcı bir suçlamayla karşı karşıya kaldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Peki, Dani Alves neden hapiste? 

DANI ALVES NEDEN HAPİSTE?

Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain gibi takımlarda oynayan Brezilyalı yıldız Futbolcu Dani Alves, cinsel saldırı suçlaması nedeniyle İspanya'da tutuklandı. 

Brezilyalı futbolcu Dani Alves, Barselona'da bir gece kulübünde gerçekleşen bir olayla ilgili olarak cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya. Olay, 2022 yılının 30 Aralık gecesi, Barselona'daki ünlü Sutton gece kulübünün tuvaletlerinde gerçekleştiği iddia ediliyor. Alves, bu olayla ilgili olarak suçlamaları reddetti ve bir Barselona mahkemesinde hakime kendisinin bu olaya karışmadığını ifade etti​​​​.

2023 yılında, İspanyol bir yargıç, Alves'in bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanacağını açıkladı. Bu suçlamalar, güvenlik kameralarının kulübün tuvaletindeki olayları kaydettiği bir geceye dayanıyor​​​​.

Alves, cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandıktan sonra kefaletle serbest bırakılma hakkı olmaksızın hapse gönderildi. Olayın ardından İspanya'ya dönen Alves, Katalan polisi tarafından tutuklandı​​.

Bu durum, Dani Alves'in kariyeri ve itibarı üzerinde önemli etkiler yaratmış durumda. Duruşma ve mahkeme süreci devam ederken, Alves'in geleceği belirsizliğini koruyor.

Son Dakika Dani Alves neden tutuklandı
Son Dakika Dani Alves neden tutuklandı

 

Hakkındaki cinsel saldırı suçlamasıyla İspanya'nın Barselona kentinde gözaltına alınan Brezilyalı futbolcu Dani Alves hakkında geçici tutuklama kararı verildi. Alves, çıkarıldığı mahkemenin hakimi tarafından, savcılığın talep ettiği şekilde kefaletsiz, geçici tutuklama kararıyla cezaevine gönderildi.

Katalonya Adalet Yüksek Mahkemesinden basına verilen bilgide, 30 Aralık'ta Barselona kentindeki bir diskoda yaşanan olaydan sonra 23 yaşındaki bir kadının 2 Ocak'ta Alves hakkında cinsel saldırı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Son Dakika Dani Alves neden tutuklandı
Dani Alves tutuklandı

 

Brezilyalı futbolcunun mevcut durumda yaşadığı Meksika'dan Barselona'ya geldikten sonra bu sabah saatlerinde komiserliğe gittiği ve ifadesinin ardından gözaltına alınarak mahkemeye sevk edildiği kaydedildi.

Meksika ekibi UNAM'da forma giyen 39 yaşındaki Alves, daha önce Bahia, Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo'da görev yapmıştı.

9 YIL HAPSİ İSTENDİ

İspanya'nın Barselona kentinde eğlence merkezinde bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan ve 20 Ocak'tan bu yana cezaevinde tutulan Brezilyalı futbolcu Dani Alves için savcılık 9 yıl hapis cezası talep etti.

Alves olayında alınan ifadeler ve bilirkişi raporundan sonra soruşturmayı tamamlayarak yeterli delil toplandığı için davayı açan Barselona Mahkemesi savcılığı, Brezilyalı futbolcu hakkında cinsel saldırıda bulunma suçundan 9 yıl hapis ve 150 bin euro tazminat istedi.

Savcılık ayrıca Alves'in cezasını tamamladıktan sonra 10 yıl boyunca adli gözetim altında tutulması ve söz konusu kadının bulunduğu yerlerin en az 1 kilometre uzağında olması yönünde tedbirler alınmasını talep etti.

DANI ALVES KİMDİR? BİYOGRAFİSİ

Daniel Alves da Silva 6 Mayıs 1983 tarihinde Brezilya'nın Juazeiro şehrinde dünyaya geldi.

Liga MX takımlarından UNAM'da forma giymektedir.

Futbol kariyerine Brezilya'nın Bahia takımında başladı. Alves 2001 yılında Bahia'nın A takımıyla maçlara çıktı. Başarılı bir sezonun ardından 2002 yılında Sevilla tarafından transfer edildi.

Sevilla'da başarılı futbolunu sürdürdükten sonra 2003 FIFA Dünya Gençler Şampiyonası'nda Brezilya'yla şampiyonluk yaşamıştır. Sevilla'nın 2006 ve 2007'de kazandığı UEFA Kupası'nda büyük rol oynayan Alves genç yaşının da avantajıyla Avrupa'nın üst düzey kulüplerinin dikkatini çekti.

2007-2008 sezonunda Sevilla'nın UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Ligi'nde başarısız olmasının ardından 2 Temmuz 2008'de Barcelona'ya transfer olmuştur. 2008-2009 sezonu için Barcelona'ya 4 yıllık imza atmıştır. Barcelona, Dani Alves'in transferi için Sevilla kulübüne 32 Milyon € ödemiştir. Barcelona formasını ilk kez 25 Ekim 2008'de Almería karşısında giymiştir.

2016/2017 sezonunda 8 yıl formasını giydiği Barcelona'dan Juventus'a transfer olmuştur.

Ayrıca Brezilya ile 2007 yazında Copa América'yı 2009 yazında FIFA Konfederasyonlar Kupası'nı kazanmıştır. 2009 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda Güney Afrika'yla oynanan yarı final maçının sonlarına doğru oyuna girmesine rağmen 87. dakikada frikikten attığı golle Brezilya'nın finale çıkmasında büyük rol oynamıştır.


 

Yorumlar