Daha AK Parti'den ayrılanları bir araya getiremeyenler ülke yönetmeye talip

Daha AK Parti'den kopanları bir araya getiremeyenler ülke yönetmeye talip oldular. Ahmet Davutoğlu, çok istemelerine rağmen Ali Babacan ile birlikte parti kuramayacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Daha AK Parti'den ayrılanları bir araya getiremeyenler ülke yönetmeye talip

AK Parti'den ayrılan isimlerin yeni parti kurma söylentileri hala fiiliyata dökülmemişken; ilginç gelişmeler yaşanıyor. Daha AK Parti'den ayrılanları bile tek çatı altında toplayamayan bu isimler ülke yönetmeye talip olduklarını söylüyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni parti çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile partisinin genel merkezinde bir araya geldi. İki isim, yaptığı kritik görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu burada yaptığı açıklamada kendisi gibi AK Parti'den ayrılan Ali Babacan ile birlikte hareket etmek istediğini ancak bunun mümkün olmadığını söyledi.

Ahmet Davutoğlu "Yeni bir siyasi hareket inşa edeceğimizi açıklamıştık. Önemli bir taslak ortaya çıktı. Kurucular heyetinin ortaya çıkmasından sonra ortaya çıkacak bir niyet. Son iki ayda bir çok kişiyle konuştuk. Çok büyük bir mutluluk ve önemli bir kazanım olarak bütün bunları göz onunda bulundurarak bir liste hazırlayacağız ama bütün bunlar bizi ağzımızdan ifade edilmedikçe gündeme alınmamalı. Yıl sonuna kadar bu süreç tamamlanacak. Takvim işliyor. İnşallah en kısa sürede bu süreci tamamlayacağız. Sayın Karamollaoğlu ile dostluğumuz geçmişe dayanır. Hepimizin özele koruması gereken insani ilişkilerdir, sayın Babacan'la da biz her şeyden önce dostuz, isterdik ki hep beraber olalım ama bu mümkün olmadı. Bizim için kendi partimizin sağlıklı oluşması tek hedeftir. Her türlü görüşe açığız." dedi.

Yorumlar