Cüneyt Özdemir Diyarbakır'daki anneleri haber yapmayanlara, görmezden gelenlere isyan etti

Gazeteci Özdemir, "solcu ve entel" geçinip iki yüzlü tavır içinde olan medya kuruluşları ve gazetecilere isyan etti. HDP önünde evlatlarını isteyen anne ve babalar konusunda günlerdir tek kelimelik dahi haber yapmayan söz konusu çevrelere sert çıkan Özdemir, "Bakıyorum bizim entel dantel solcu çevrelerden hiçbir şey yok. Görmezden geliyorlar. Neden kardeşim? Niye görmezden geliyorsun? Öbürünü görüyorsun. PKK'ya bir şey olduğu zaman görüyorsun. HDP olduğunda görüyorsun. Neden HDP'ye karşı eylem yapıldığı zaman görmezden geliyorsun." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cüneyt Özdemir Diyarbakır'daki anneleri haber yapmayanlara, görmezden gelenlere isyan etti

Gazeteci Cüney Özdemir, kendini sol ya da muhalif olarak tanımlayan medyaya bazı konularda sergiledikleri "iki yüzlü" tavır nedeniyle tepki gösterdi. Gazeteci Özdemir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, özellikle de Diyarbakır'da HDP il başkanlığı önünde evlatlarını isteyen anneler konusunda, söz konusu medyanın takındığı tavra isyan etti. 

Özdemir, muhalif ya da entel geçinen isimlerin de aynı tavır içinde olduklarını, söz konusu AK Parti ve MHP olunca her türlü eleştiriyi yaptıklarını, ancak söz konusu terör örgütü PKK ya da başka konular olunca susmayı tercih ettiklerini belirterek bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. 

Özdemir açıklamasında şunları söyledi: Şimdi Diyarbakır'da HDP binasının önde anneler babalar; "evlatlarımızı verin diye" nöbet bekliyorlar. Bakıyorum bizim entel dantel solcu çevrelerden hiçbir şey yok. Görmezden geliyorlar. Neden kardeşim? Niye görmezden geliyorsun? Öbürünü görüyorsun. PKK'ya bir şey olduğu zaman görüyorsun. HDP olduğunda görüyorsun. Neden HDP'ye karşı eylem yapıldığı zaman görmezden geliyorsun. Göreceksin. Haber yapacaksın. Nasıl HDP'ye kayyum atanmasına, haksızlıklara haber yapıyorsan burda da anneler babalar evlatlarının dağa çıkartılmasını istemiyorlar. Geri getirilsin istiyorlar. Bundan HDP'yi sorumlu tutuyorlar. Söyliyeceksiniz tabii. Söyleyeceğiz tabii yani. Görmezden gelmek yok öyle. Rahmetli Cüneyt Cebenoyan, işte kızkardeşinin, The Marmara'da Onat Kutlar'la beraber otururken, bomba patlıyor, kızkardeşi hayatını kaybediyor ve sol çevrelerde hiçkimse bunu PKK ile özdeşleştirmiyor, e PKK üstlenmiş zaten. Aynı şey en son orman yangınlarında yaşandı. Adı ekolojik örgüt, orman yakıyor. Kimse de ses çıkartmıyor. Görmezden geliyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi yahu. Sen sadece AK Partiyi eleştir, sadece MHP'yi eleştir, böyle bir saçmalık olduğunda da görmezden gel. Ne bunun adı? Biz enteliz, danteliz, biz bilmem neyiz? Böyle bir şey yok kardeşim. Takım tutar gibi kimse parti marti tutmaz. Kimse bir şeyi desteklemez, desteklememeli en azından. Bir hata var mı, söylersin yoksa da yok dersin.

SOL SİTELER, GAZETELER VE TÜRKÇE YAYIN YAPAN YABANCI SİTELER GÖRMEZDEN GELİYOR

Diyarbakır'da günlerdir HDP il başkanlığı binası önünde, "Evlatlarımızı geri verin" feryadını yükselten "terör mağduru" annelerle ilgili şu ana kadar Türkiye'deki sol cenaha ait hiçbir internet sitesi ve gazete haber yapmadı.

Haber yapmayan, anneleri görmezden gelenlerin başında Türkiye'de yayın yapan yabancı medya uzantıları geliyor.

Örneğin Türkiye'de yayın yapan BBC Türkçe, VOA News, Euro News, Sputnik News ve benzeri hiçbir internet sitesi anneleri haber yapmadı.

Aynı haber sitelerinin günlerdir HDP'li belediyelere kayyum atanmasına özel önem göstermesi, özel dosyalar yapması, profil çalışmaları yapması (BBC Ahmet Türk Özel Dosyası yapmıştı) ise dikkat çekiyor.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar